Συμφωνία της Μυτιληναίος για ανάληψη έργου ανακύκλωσης απορριμμάτων 400.000 τόνων/έτος στην Αγγλία

Συμφωνία της Μυτιληναίος για ανάληψη έργου ανακύκλωσης απορριμμάτων 400.000 τόνων/έτος στην Αγγλία

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ καθιερώνεται διεθνώς στην ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων - Στα 213 εκατ ευρώ το κατακευαστικό τμήμα του έργου

Κοινοπραξία εταιρειών με επικεφαλής τη MYTILINEOS υπέγραψε συμφωνία για την ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων (Protos Energy Recovery Facility) στο Cheshire της Αγγλίας, δυναμικότητας 400.000 τόνων μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ανά έτος.

Το τμήμα μελέτης και κατασκευής που αναλογεί στην Μυτιληναίος είναι το 55% του έργου των 350 εκατ λιρών δηλαδή 213,8 εκατ ευρώ


Ειδικότερα, τις εργασίες θα αναλάβει ο Τομέας Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Engineering Solutions Business UnitSES BU) για λογαριασμό των εταιρειών Covanta, Biffa και Green Investment Group.

Ο συνεργάτης της MYTILINEOS σε αυτό το έργο είναι η Standardkessel Baumgarte GmbH (SBG), ένας από τους πλέον γνωστούς τεχνολογικούς παρόχους στον χώρο της ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων, εγνωσμένης αξίας και με σειρά επιτυχημένων έργων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το σχέδιο της μονάδας Protos ύψους 350 εκατ. λιρών για την αξιοποίηση απορριμμάτωνljlkjl


Το έργο αυτό αποτελεί ισχυρή απόδειξη και αναγνώριση της ικανότητας του  SES BU να αναλαμβάνει σε διεθνές επίπεδο πολύπλοκα ολοκληρωμένα έργα τύπου EPC, υψηλών τεχνικών απαιτήσεων.

Κατά τη διάρκεια του έργου, η MYTILINEOS, ως επικεφαλής της κοινοπραξίας, θα παρέχει υπηρεσίες διεύθυνσης του έργου, σχεδιασμό, προμήθεια, και ανέγερση του εργοστασίου. Η εγκατάσταση έχει σχεδιαστεί για ονομαστική ετήσια αξιοποίηση 400.000 τόνων απορριμμάτων (2 γραμμές δυναμικότητας 200.000 τόνων απορριμμάτων ανά έτος για την κάθε μια) και θα τροφοδοτείται από το υπόλειμμα αστικών στερεών αποβλήτων, αλλά και από εμπορικά και βιομηχανικά απορρίμματα.

Το έργο, που ανήκει στην Covanta, την Green Investment Group και την Biffa, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ανάπτυξης ενός κόμβου για τις τεχνολογίες ενέργειας και πόρων, που είναι γνωστός ως Protos και ανήκει στην Peel L&P Environmental.

Ο κόμβος θα συγκεντρώσει μια σειρά ενεργειακών λύσεων χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος για τις επιχειρήσεις και στοχεύει να αποτελέσει παράδειγμα για το Ηνωμένο Βασίλειο στην κατεύθυνση επίτευξης του στόχου μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

H επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες στην ευρύτερη περιοχή, τόσο κατά την κατασκευή της, όσο και κατά την λειτουργία της. Η εγκατάσταση αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της λειτουργία το 2024, και θα την αναλάβει η Covanta.

Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί το project Protos Energy Recoveryhjkj

yuop


Tα σχόλια των επιτελείων των εταιρειών που εμπλέκονται στο μεγάλο έργο


Η Biffa που θεωρείται κορυφαία εταιρεία βιώσιμων αποβλήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, δια στόματος του Γενικού Διευθυντή της, Michael Topham τονίζει ότι:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φτάσουμε σε αυτό το σημαντικό ορόσημο μαζί με τους εταίρους μας και να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τη βελτίωση της υποδομής αποβλήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και τη δημιουργία οικονομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό το έργο καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να οικοδομήσει την ανακύκλωση και την ενέργεια από υποδομές αποβλήτων που χρειάζεται για να μειώσει την εξάρτησή του από περιττές εξαγωγές ή χώρους υγειονομικής ταφής πολύτιμων πόρων».

Το έργο αυτό θα είναι δυναμικότητας 49 MW χαμηλών εκπομπών παραγωγής ηλεκτρισμού, αρκετό να τροφοδοτεί 90.000 νοικοκυριά.

Το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου, εξαιρουμένου του κόστους χρηματοδότησης, θα είναι 345-355 εκ. λίρες, με την Biffa να κατέχει μερίδιο συμμετοχής 25% στην εγκατάσταση.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η οικονομική δέσμευση της Biffa στο έργο θα ανέλθει σε 35 εκατομμύρια λίρες, η οποία θα επενδυθεί τα επόμενα τρία χρόνια από υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Η Covanta θα τροφοδοτεί και θα υποστηρίζει περισσότερο από το 60% της πρώτης ύλης για την λειτουργική δραστηριότητα της Biffa. Κατά τον τρόπο αυτό θα προσφέρει μια βασική προϋπόθεση για τα μη κυκλικά απορρίμματα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Covanta, Michael W. Ranger τόνισε ότι: «Το συγκεκριμένο έργο καταδεικνύει τη συνεχή πρόοδό μας στην εκτέλεση των στρατηγικών μας σχεδίων για ανάπτυξη σε αυτήν τη σημαντική αγορά».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης