Τελευταία Νέα
Εξοικονόμηση

Ameresco: Με διπλό στόχο για 200MW στις ΑΠΕ και έργα Εξοικονόμησης στην Ελλάδα

Ameresco: Με διπλό στόχο για 200MW στις ΑΠΕ και έργα Εξοικονόμησης στην Ελλάδα
Στρατηγικός εταίρος για την ανάπτυξη αιολικών με την ΔΕΗ αλλά και έμφαση στην βελτίωση της ενεργειακής αποδοτκότητας μεγάλων επιχειρήσεων
Σχετικά Άρθρα
Το επενδυτικό μπουμ της ενέργειας στην Ελλάδα παίρνει σάρκα και οστά καθώς η αμερικανική Ameresco ετοιμάζει την δραστηριοποίησή της σε δύο τομείς:
Ο πρώτος είναι οι ΑΠΕ και συγκεκριμένα η αιολική ενέργεια και ο δεύτερος η εξοικονόμηση.
Στον κλάδο των αιολικών η αμερικανική εταιρία στοχεύει σε επένδυση 200 MW, μέρος της οποίας θα γίνει σε συνεργασία με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Την Ameresco όμως δεν την ενδιαφέρει μόνο η συνεργασία με την ΔΕΗ σε επίπεδο ανάπτυξης των ΑΠΕ.
Ούσα από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρίες στις ΗΠΑ στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας, ενδιαφέρεται να δώσει την δυνατότητα στην ΔΕΗ να αξιοποιήσει τεχνογνωσία προς αυτήν την κατεύθυνση.
Με τον τρόπο αυτό ο ελληνικός κολοσσσός θα ενισχύσει την ενεργειακή του αποδοτικότητα και θα καταγράψει σημαντικά ωφέλη στην πορεία της αναδιάρθρωσης.

Η Ameresco είδε την κεφαλαιοποίησή της να διπλασιάζεται το 2020 στην Wall και να ξεπερνά τα 2 δισ, καθώς η αγορά προεξοφλέι την στροφή στην πράσινη πολιτική από το νέο πρόεδρο Biden.
CEO της είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος και αναγνωρισμένος Ελληνοαμερικανός ο κ. George Sakellaris, ενώ τα συμφέροντά της εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο καθηγητής κ. Παναγιώτης - Πέτρος Κόντης που επίσης διδάσκει στο Northeastern University.

Η Ameresco θεωρεί ότι οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς είναι οι κατάλληλες, καθώς διαβλέπει ότι η Ευρώπη στρατηγικά αποφάσισε να κλείσει το κενό στον τομέα της εξοικονόμησης με τις ΗΠΑ, όπου ο κλάδος αυτός γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη με πολλαπλά κέρδη για την οικονομία και το περιβάλλον.
Έτσι στον στόχο της αμερικανικής εταιρίας είναι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας εγκαταστάσεων που αφορούν μεγάλα νοσοσκομεία είτε βιομηχανίες.
Η Ameresco αναλαμβάνει το σύνολο της υπηρεσίας αυτής και παραδίδει με το κλειδί στο χέρι την αναβαθμισμένη επένδυση στην επιχείρηση που προχωρά την διαδικασία της εξοικονόμησης.
Οι επενδυτικές αυτές πρωτοβουλίες δικαιώνουν την στρατηγική Χατζηδάκη που πέραν της ανάπτυξης των ΑΠΕ έχει φροντίσει να διασφαλίσει σημαντικά κονδύλια για τον κλάδο της Εξοικονόμησης, ο οποίος όπως φαίνεται, δεν θα περιορισθεί μόνο στην  λιανική αλλά μπορεί να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης