Πετρέλαιο

Η κυβέρνηση Trump μειώνει την έκταση της Αρκτικής που προσφέρεται για δημοπρασία πετρελαίου

Η κυβέρνηση Trump μειώνει την έκταση της Αρκτικής που προσφέρεται για δημοπρασία πετρελαίου

 

Περιορίζεται κατά 30% το έδαφος που θα προσφερθεί για μισθώσεις εξερεύνησης πετρελαίου

 

Σχετικά Άρθρα
Σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, η κυβέρνηση Trump περιόρισε κατά περίπου το 30% το έδαφος της Αρκτικής Εθνικής Προσφυγικής Άγριας Ζωής που σκοπεύει να δημοπρατήσει για την εξερεύνηση πετρελαίου.

Η απόφαση ανακοινώθηκε αργά την Παρασκευή από το Bureau of Land Management (BLM), το πρακτορείο που διαχειρίζεται την πώληση μισθώσεων πετρελαίου.
Η πώληση μίσθωσης ANWR έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιανουαρίου, αλλά σύμφωνα με το σχέδιο της BLM, οι εταιρείες μπορούν να υποβάλουν προσφορές από τη Δευτέρα.
Η περικοπή έρχεται καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ προετοιμάζει μια νομική υπεράσπιση για το σχέδιο χρηματοδοτικής μίσθωσης ANWR και καθώς η κυβέρνηση Trump προσπαθεί να προωθήσει μια πώληση μίσθωσης λίγες εβδομάδες πριν ο Δημοκρατικός Biden, αντίπαλος της γεώτρησης της ANWR, αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου .

Μίσθωση

Το BLM ανέφερε ότι συρρικνώνεται το μέγεθος της μίσθωσης αφού εξέτασε σχόλια από αντιπάλους των γεωτρήσεων που ανησυχούν για τα κοπάδια του Caribou που χρησιμοποιούν την παράκτια πεδιάδα, και υποστηρικτές γεώτρησης που έκαναν προτάσεις για περιοχές που πιθανότατα έχουν πετρέλαιο.
Το αρχικό σχέδιο ήταν να προσφέρει 1,56 εκατομμύρια στρέμματα για μίσθωση. Η τροποποίηση τα μειώνει κατά 457.000 στρέμματα από την αρχική προσφορά.
Περιβαλλοντικές ενώσεις συμπεριλαμβανομένης της διευθύνουσας επιτροπής Gwich'in, η οποία εκπροσωπεί τους αυτόχθονες πληθυσμούς Gwich'in της βορειοανατολικής Αλάσκας και του βορειοδυτικού Καναδά, έχουν καταθέσει τέσσερις αγωγές που επιδιώκουν να ανατρέψουν το σχέδιο.
Το μειωμένο μέγεθος της πώλησης δεν θα αλλάξει τις θέσεις των αντιπάλων, δήλωσε ο Bernadette Demientieff, εκτελεστικός διευθυντής της διευθύνουσας επιτροπής του Gwich’in. «Οποιαδήποτε διαταραχή στην παράκτια πεδιάδα είναι μια άμεση επίθεση στον τρόπο ζωής του Γκουιτσίν και στους ανθρώπους του Γκουιτσίν», είπε.
Μια ομοσπονδιακή δικαστής στην Αλάσκα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ελπίζει να αποφανθεί έως τις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα της προγραμματισμένης πώλησης μίσθωσης, με μια εντολή περιορισμού που θα μπορούσε να σταματήσει το σχέδιο.
Ο εκλεγμένος Πρόεδρος Biden έχει δηλώσει ότι θέλει να παράσχει μόνιμη προστασία στο παράκτιο καταφύγιο από την ανάπτυξη του πετρελαίου. Ο υποψήφιος του για υπουργός Εσωτερικών, Deb Haaland εκπρόσωπος του Σώματος των ΗΠΑ του Νέου Μεξικού, είναι ένθερμος αντίπαλος της γεώτρησης πετρελαίου της ANWR.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης