Ενέργεια

Tom Udall: Η διακοπή των γεωτρήσεων στην Αλάσκα ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης Biden

Tom Udall: Η διακοπή των γεωτρήσεων στην Αλάσκα ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης Biden
Ο υποψήφιος για το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι άδειες θα γεωτρήσεις στην Αρκτική θα εξετασθούν την πρώτη μέρα
Η κίνηση του Προέδρου Donald Trump να επιτρέψει τελευταία στιγμή τη γεώτρηση σε ένα παρθένο τμήμα της Αρκτικής στην Αλάσκα θα είναι ο πρώτος στόχος για την επόμενη διοίκηση, σύμφωνα με τον γερουσιαστή Tom Udall, υποψήφιος για να ηγηθεί του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον Joe Biden.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νέου Μεξικού έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μιλώντας για το σχέδιο της κυβέρνησης Trump να πραγματοποιήσει πώληση αδειών γεώτρησης πετρελαίου στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Αρκτικής λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα ο Biden, ο οποίος θέλει να απαγορεύσει τις νέες γεωτρήσεις σε όλα τα ομοσπονδιακά εδάφη και ύδατα ως μέρος μιας στρατηγικής για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Ο Biden θα ορκισθεί πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου.

«Θα περίμενα να υπάρξει πραγματικός έλεγχος και ανάλυση αυτών των κινήσεων που γίνονται την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο Udall σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι θα μπορούσαν να ανατραπούν από τα δικαστήρια.
"Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί την πρώτη μέρα."
Το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο διαχειρίζεται ομοσπονδιακά εδάφη, την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από εταιρείες ενέργειας να προσδιορίσουν τις περιοχές στο καταφύγιο που θα προσφερθούν προς πώληση.
Αυτό θέτει ένα χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει δημοπρασία μίσθωσης έως τα μέσα Ιανουαρίου, λίγες μόνο ημέρες πριν αναλάβει την εξουσία ο Biden.

Ο Udall, επί μακρόν μέλος του Κογκρέσου, ο οποίος συνταξιοδοτείται από τη Βουλή της Γερουσίας στις αρχές του επόμενου έτους - και γιος του πρώην αρχηγού Εσωτερικών Stewart Udall – επιβεβαίωσε ότι είναι ένας από τους πολλούς που διεκδικούν το υπουργείο Εσωτερικών υπό τον Biden,.

Είπε ότι θα αποδεχόταν τη θέση εάν προσφερθεί. Ο Udall, ωστόσο, αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από τον συνάδελφό του από το Νέο Μεξικό, Deb Haaland, ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι το πρώτο μέλος του προεδρικού υπουργικού συμβουλίου των Αμερικανών ιθαγενών που θα ηγηθεί του Interior - μια ομοσπονδιακή υπηρεσία με τεράστια επίβλεψη της χώρας των ινδιάνων. «Το μόνο που θέλω πραγματικά να κάνω είναι να βοηθήσω αυτήν τη διοίκηση να το κάνει σωστά με όποια ικανότητα μπορώ», είπε ο Udall.

Απαγόρευση νέων μισθώσεων

Ένα κορυφαίο ζήτημα για τον επόμενο υπουργό Εσωτερικών θα είναι η εφαρμογή της δέσμευσης του Biden να απαγορεύσει τη νέα μίσθωση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη.
Μια τέτοια κίνηση θα είχε αντίκτυπο στονUdall και την πατρίδα του Haaland στο Νέο Μεξικό, επειδή η κυβέρνησή της βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τις γεωτρήσεις σε ομοσπονδιακά στρέμματα για να χρηματοδοτήσει τα δημόσια σχολεία της.

Η δημοκρατική κυβερνήτρια της πολιτείας, Michelle Lujan Grisham δήλωσε στο Reuters πέρυσι ότι θα ζητήσει απαλλαγή από την πιθανή απαγόρευση γεώτρησης στην περιοχή.
Ο Udall δεν θα σχολιάσει ένα πιθανό πρόγραμμα παραίτησης.
Ωστόσο, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να θέσουν έναν στόχο να κάνουν τις ομοσπονδιακές εκτάσεις άνθρακα ουδέτερες με την αποκατάσταση και προστασία των δασών, ώστε να απορροφούν όσο περισσότερο άνθρακα παράγεται σε αυτά, μια προσέγγιση που υποστηρίζει ότι θα λειτουργήσει για κάθε περιοχή.
«Είναι ένας στόχος που δεν απαιτεί να κάνουμε εξαιρέσεις», είπε.

Ως μέρος αυτού του σχεδίου, στο πρόγραμμα χρηματοδοτικής μίσθωσης της χώρας θα συμπεριλαμβανόταν και μια «επισκόπηση των δημόσιων γαιών», δήλωσε ο Udall.
Κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης, ο οργανισμός θα σταματήσει τη νέα χρηματοδοτική μίσθωση, με τον τρόπο που η κυβέρνηση Obama ζήτησε μορατόριουμ για τις μισθώσεις άνθρακα σε ομοσπονδιακή γη εδώ, είπε.
Ο Udall πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οποιαδήποτε πολιτική που οδηγεί τη χώρα μακριά από τη χρήση ορυκτών καυσίμων πρέπει να συνοδεύεται από «πολύ τολμηρή πολιτική», που θεσπίστηκε από το Κογκρέσο, για να βοηθήσει τους εργαζόμενους που χάνουν τις δουλειές τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης