Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Η BHP ξαναρχίζει την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος 5 χρόνια μετά την καταστροφή στην Βραζιλία

Η BHP ξαναρχίζει την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος 5 χρόνια μετά την καταστροφή στην Βραζιλία

 Άνοδος των τιμών και της ζήτησης

 

Σχετικά Άρθρα
Η BHP Group Ltd ανακοίνωσε ότι πληρεί τις προϋποθέσεις αδειοδότησης για επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων και είχε ξεκινήσει την παραγωγή σφαιριδίων σιδηρομεταλλεύματος στην κοινοπραξία της Samarco με τη βραζιλιάνικη Vale SA, πέντε χρόνια μετά από μια τεράστια καταστροφή στο φράγμα.

Η επανεκκίνηση της εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος έρχεται καθώς οι τιμές του εμπορεύματος έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες με την προσδοκία της ανοδικής ζήτησης το 2021, καθώς ο κορυφαίος καταναλωτής η Κίνα ανακάμπτει περαιτέρω από τον κορωνοϊό, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει έλλειμμα στη Βραζιλία.

Δοκιμές

Έγιναν ανεξάρτητες δοκιμές στις προετοιμασίες της Samarco για ασφαλή επανεκκίνηση και οι εργασίες αναμένεται αρχικά να παράγουν περίπου 8 εκατομμύρια τόνους σφαιριδίων σιδηρομεταλλεύματος ετησίως, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Το 2015, φράγμα αποβλήτων εξόρυξης έσπασε στην περιοχή της Samarco στην πόλη Μαριάννα, απελευθερώνοντας ένα ρεύμα λάσπης που σκότωσε 19 άτομα και οδήγησε στην αναστολή των επιχειρήσεων και σε πολλές νομικές υποθέσεις εναντίον της εταιρείας εξόρυξης.
Η κατάρρευση θεωρείται η χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή της Βραζιλίας, μολύνοντας ένα ποτάμι εκατοντάδων μιλίων έως τον ωκεανό. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Βραζιλίας υπέβαλαν αγωγή τον Οκτώβριο αμφισβητώντας το πακέτο αποζημίωσης για τα θύματα, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ χαμηλό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης