Ηλεκτρισμός

Πώς οι μπαταρίες έκαναν τον Musk τον πλουσιότερο άνθρωπο στις ΗΠΑ

Πώς οι μπαταρίες έκαναν τον Musk τον πλουσιότερο άνθρωπο στις ΗΠΑ
O ανταγωνισμός είναι έντονος και αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες θα επιδοθούν σε νέο αγώνα επικράτησης
Σχετικά Άρθρα

Το μέλλον των αυτοκινήτων είναι κρυμμένο στην ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με τα σημάδια της αγοράς αλλά και τις πολλές εκθέσεις που αναμεταδίδουν τα ξένα forums σχετικά με το θέμα αυτό.

Γίνεται κατανοητό ότι ο ανταγωνισμός είναι έντονος και αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες θα επιδοθούν σε νέο αγώνα επικράτησης. Για τον λόγο αυτό, το electrek.co κάνει μια ενδεικτική αναφορά στις μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και παρουσιάζει τα προβαδίσματα!

Ένα νέο teardown των μπαταριών 7 ηλεκτρικών αυτοκινήτων δείχνει ότι η Tesla έχει την πρωτοκαθεδρία. Η εταιρεία UBS πραγματοποίησε το εν λόγω teardown σε όλα τα κελιά μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας, καθώς και άλλων κατασκευαστών.

Υψηλή ανάλυση

Μεταξύ των κατασκευαστών συμπεριλαμβάνονται οχήματα από τις Volkswagen, General Motors, Toyota, BMW και άλλους. Ο κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί τη δική του τεχνολογία, με διαφορετικές χημείες και τοποθέτηση των μπαταριών στα οχήματά τους. Η λύση όμως της Tesla παραμένει ακόμα και σήμερα η καλύτερη συνολικά πρόταση της αγοράς.

Το συμπέρασμα της UBS

«Ενώ η Tesla συνεχίζει να ηγείται με την καλύτερη συνολικά τεχνολογία κινητήρα, το προβάδισμα στο κόσμος των κελιών μπαταρίας είναι πλέον ελάχιστο και θα εξαρτηθεί μελλοντικά από το νέο ιδιόκτητο σχεδιασμό κελιών μπαταρίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία ολοκληρώνοντας την έρευνά της.

55.jpg

Η νέα μπαταρία της Tesla

Σημειώνεται ότι η εταιρεία του Elon Musk έχει ήδη ετοιμάσει ιδιόκτητη μπαταρία, εν ονόματι 4680. Είναι αναμφισβήτητα μια πολύ σημαντική είδηση, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα Model Y που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Βερολίνου (Gigafactory) θα είναι τα πρώτα που θα εξοπλιστούν με αυτή την μπαταρία.

Οι νέες μπαταρίες θα φέρουν σημαντική αναβάθμιση της συνολικής λειτουργικότητας των ηλεκτρικών μοντέλων. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα έχουν πέντε φορές υψηλότερη ενεργειακή χωρητικότητα και θα προσφέρουν μια αύξηση της αυτονομίας της τάξης του 16% κατά μέσο όρο.

Οι εξαγγελίες Musk

To 2020 αποδείχτηκε μια ικανοποιητική χρονιά για την Tesla. Στη διάρκεια του περασμένου έτους η Tesla κατόρθωσε να αυξήσει και την κατασκευή και την πώληση, ενισχύοντας την παραγωγή του Model Y, ανοίγοντας νέο εργοστάσιο στη Σαγκάη στην Κίνα και συνεργαζόμενη με νέους προμηθευτές σε κυψέλες μπαταριών – πέραν της επί μακρόν συνεταίρου της Panasonic. Ο Elon Musk διευκρίνισε ότι στη Σαγκάη ξεκίνησε η κατασκευή των Model Y, ενώ οι σχετικές πωλήσεις του κινεζικής παραγωγής οχήματος σύντομα θα λάβουν χώρα.

Τέλος, κατά τις εξαγγελίες του, ο όγκος πωλήσεων αναμένεται να αυξηθεί από 500.000 αυτοκίνητα το 2020 στα 20 εκατομμύρια σε ετήσια βάση έως το 2030. Επιπλέον, σχεδιάζει την κατασκευή ενός προσιτού ηλεκτρικού αμαξιού αξίας 25.000 δολαρίων, οικοδομώντας παράλληλα νέα εργοστάσια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης