Τελευταία Νέα

Συνεργασία OGE, Thyssenkrupp και Equinor για την παραγωγή και αποθήκευση υδρογόνου

Συνεργασία OGE, Thyssenkrupp και Equinor για την παραγωγή και αποθήκευση υδρογόνου

Μείωση των εκπομπών άνθρακα σε μονάδα της Thyssenkrupp

 

Σχετικά Άρθρα
Ο Γερμανός διαχειριστής συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου OGE, η χαλυβουργική Thyssenkrupp και η νορβηγική εταιρεία ενέργειας Equinor ανακοίνωσαν την Τρίτη 12/1/2020 ότι θα εμβαθύνουν τη συνεργασία για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα σε εργοστάσιο της Thyssenkrupp στο Duisburg της Γερμανίας.

Οι τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν ότι μια μελέτη σκοπιμότητας για το έργο, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και ήταν γνωστή ως H2morrow, έδειξε ότι θα ήταν δυνατόν να διαχωριστεί το CO2 από το υδρογόνο που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα που χρησιμοποιούνται στη χαλυβουργία και να το αποθηκεύσουν μέχρι το έτος 2027.
H 2morrow έρχεται εν μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ξεκινήσει η μετάβαση στην «πράσινη» παραγωγή υδρογόνου που βασίζεται αποκλειστικά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που διοχετεύεται μέσω νερού σε σταθμούς ηλεκτρολύσεως.
Η ώθηση του υδρογόνου στοχεύει στην απολιγνιτοποιήση των ευρωπαϊκών βιομηχανιών, στην αποφυγή της απελευθέρωσης CO2 στην ατμόσφαιρα, κλιμακώνοντας την ηλεκτρόλυση και δημιουργώντας μια μαζική αγορά καθαρού υδρογόνου για την κατασκευή, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις μεταφορές.

Oι τόποι παραγωγής

«Οι εταίροι σκοπεύουν να συνεχίσουν να εργάζονται για περισσότερες λεπτομέρειες και να δημιουργήσουν τη βάση για πιθανές επενδυτικές αποφάσεις», ανέφεραν.
Οι βιομηχανίες υψηλής έντασης ενέργειας, όπως οι χαλυβουργίες, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν άμεση μετατροπή σε πράσινο υδρογόνο, ελλείψει μαζικής παραγωγής και διαθέσιμων εισαγωγών, αλλά πριν από την άφιξή τους μπορούν να αυξήσουν την απαραίτητη διαδικασία και την υποδομή αγωγών.
Η OGE και η Equinor θα προμηθεύουν αρχικά αέριο και έπειτα υδρογόνο την Thyssenkrupp μέσω αγωγών και θα μεταφέρουν CO2 που απελευθερώνεται από τη διαδικασία παραγωγής χάλυβα έως την αποθήκευση κάτω από τη Βόρεια Θάλασσα της Ολλανδίας ή της Νορβηγίας μέσω αγωγών ή πλοίων.
Οι εταίροι έχουν εντοπίσει πιθανούς τόπους παραγωγής υδρογόνου στις θυελλώδεις ακτές της Ολλανδίας στο Eemshaven και σε δύο άλλες τοποθεσίες στις γερμανικές ακτές της Βόρειας Θάλασσας με πιθανή χωρητικότητα 1,4 ή 2,7 Gigawatts.
Το «μπλε» υδρογόνο θα μπορούσε να καταστεί ανταγωνιστικό ως προς το κόστος μεσοπρόθεσμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης