Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης
Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 8 Ιανουαρίου

 

Σχετικά Άρθρα
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων ενισχύθηκαν καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη 13/1/2021 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 8 Ιανουαρίου στα 482,2 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για υποχώρηση 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι ροές διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 274.000 βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα.
Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες, την εβδομάδα, αυξάνοντας τη συνολική χρήση διύλισης στο 82% της χωρητικότητας, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.
«Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε εδώ είναι η μείωση της προσφοράς και μια μεγάλη αύξηση στις λειτουργίες των διυλιστηρίων δίνει στην αγορά μια ιδέα ότι τα διυλιστήρια αρχίζουν να αυξάνουν την παραγωγή προϊόντων», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής του Price Futures Group στο Σικάγο.
Οι τιμές υποχώρησαν αρχικά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Περί τις 19:00 ώρα Ελλάδας το αργό υποχωρούσε 0,23% στα 53,09 δολάρια το βαρέλι, και το Brent είχε πτώση 0,64% στα 56,22 $ το βαρέλι.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 245,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών. Η ζήτηση καυσίμων παραμένει χαμηλή, με τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων της βενζίνης να βρίσκεται κάτω 11% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Οι καταναλωτές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα καθώς περιορίζουν τις κινήσεις τους λόγω της πανδημίας.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 4,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την ΕΙΑ. Τα αποθέματα αργού στο κέντρο διανομής Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης