Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Διπλό deal για την Edison - Εξαγοράζει αιολικά και πουλά δίκτυο φυσικού αερίου

Διπλό deal για την Edison - Εξαγοράζει αιολικά και πουλά δίκτυο φυσικού αερίου

 Στην καθαρή ενέργεια εστιάζει η ιταλική εταιρεία

 

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Edison προχώρησε την Πέμπτη 14/1/2021 σε συμφωνίες για την εξαγορά αιολικών περιουσιακών στοιχείων και την πώληση ενός δικτύου διανομής φυσικού αερίου ως μέρος των σχεδίων της για εστίαση στην καθαρή ενέργεια.

Η Edison, ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης αιολικής ενέργειας της Ιταλίας, δήλωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει το 70% που δεν κατέχει ήδη στον όμιλο αιολικής ενέργειας E2i Energie Speciali από το ιταλικό ταμείο υποδομών F2i.
Ανέφερε επίσης ότι συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα διανομής φυσικού αερίου Infrastrutture Distribuzione Gas στην 2i Rete Gas, η οποία ανήκει στην F2i και στις private equity εταιρείες Ardian και APG.
Δεν αποκαλύφθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή, αλλά η Edison ανέφερε ότι οι δύο συμφωνίες θα αυξήσουν το καθαρό χρηματοοικονομικό χρέος της κατά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ.
Η Edison, που ανήκει στον γαλλικό όμιλο EDF, έχει δεσμευτεί να έχει ανανεώσιμη ενέργεια 40% στο μείγμα παραγωγής της έως το 2030. Η εταιρεία, η οποία έχει εγκατεστημένη αιολική χωρητικότητα 1 gigawatt, πούλησε πρόσφατα τα περιουσιακά της στοιχεία έρευνας και παραγωγής στη Νορβηγία για αποχώρηση από τις ανάντη επιχειρήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης