Τελευταία Νέα

Συμμετοχή 20% της Total έναντι 2,5 δισ. ευρώ σε ενεργειακό project της Adani Green Energy

Συμμετοχή 20% της Total έναντι 2,5 δισ. ευρώ σε ενεργειακό project της Adani Green Energy
H Adani Green Energy διαθέτει περισσότερα από 14,6 GW συμβατικής ανανεώσιμης ισχύος
Σχετικά Άρθρα

Μερίδιο 20% έναντι 2,5 δις. δολ. στην ινδική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Adani Green Energy, απέκτησε η Total, η οποία στη συνέχεια θα αποκτήσει σημαντική θέση στο διοικητικό συμβούλιο του προγραμματιστή βάσει της συμφωνίας.

Η συγκεκριμένη συνεργασία, όπως αναφέρεται, θα συμβάλει καθοριστικά στον στόχο της Total να φτάσει τα 35 GWp της ακαθάριστης παραγωγικής ικανότητας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2025 και να προσθέσει 10 GWp ανά έτος μετά.


Ο στόχος της Adani

Αναφορικά με την Adani Green Energy, πρόκειται για μια εταιρεία με περισσότερα από 14,6 GW συμβατικής ανανεώσιμης ισχύος, με ικανότητα λειτουργίας 3GW και ένα άλλο 3GW υπό κατασκευή και 8,6GW υπό ανάπτυξη. Η εταιρεία στοχεύει στην επίτευξη 25GW ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2025.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanné δήλωσε ότι: «Αυτή η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα στη συμμαχία μας με τον Όμιλο Adani στην Ινδία και το κοινό όραμα και τους στόχους μας σχετικά με τη σημασία της πρόσβασης σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ινδία.

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στην αγορά της Ινδίας, τονίζοντας ότι: «Πρόκειται για μια συνεργασία ορόσημο στον τομέα των ΑΠΕ. Δεδομένου του μεγέθους της αγοράς, η Ινδία είναι το σωστό μέρος για την εφαρμογή της στρατηγικής μας και τη μετάβαση της ενέργειας που βασίζεται σε δύο πυλώνες: τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο».

Από την πλευρά της Adani Green Energy, ο πρόεδρος του Ομίλου, Gautam Adani πρόσθεσε ότι: «Έχουμε ένα κοινό όραμα για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε προσιτές τιμές για να επιτρέψουμε έναν βιώσιμο ενεργειακό μετασχηματισμό στην Ινδία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την επίτευξη του οράματος της Ινδίας για ανανεώσιμες πηγές 450 GW έως το 2030».


Οι ενεργειακές επενδύσεις της Total

Όπως είναι γνωστό ο γαλλικός κολοσσός έχει στρέψει το επενδυτικό του ενδιαφέρον στις ΑΠΕ. Η εταιρεία καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και να στραφεί προς την ηλεκτρική ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας Patrick Pouyanne να δεσμεύεται για προσθήκη ενεργειακών assets το 2021.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του Oddo BHF την περασμένη βδομάδα, στόχος της Total είναι τα 35 GW ακαθάριστης παραγωγικής ικανότητας έως το 2025 από περίπου 9 GW που είναι σήμερα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο επενδυτικός προϋπολογισμός για ηλεκτρική ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης