Πετρέλαιο

Απώλειες για το πετρέλαιο – Στα 52 δολάρια κινείται το αργό στα 54 το Brent

Απώλειες για το πετρέλαιο – Στα 52 δολάρια κινείται το αργό στα 54 το Brent

Το ισχυρό δολάρια και η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 προκαλεί πιέσεις στο πετρέλαιο

 

Σχετικά Άρθρα
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα 18/1/2021 καθώς το ισχυρότερο δολάριο, οι φόβοι για την αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 σε όλο τον κόσμο και ο αργός ρυθμός εμβολιασμού αντιστάθμισαν τα καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία ανάκαμψη για την οικονομία της Κίνας.

Περί τις 18:20 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 0,44%, στα 54,85 $ ανά βαρέλι και το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate είχε απώλειες 0,25%, στα 52,23 $.
«Οι οικονομικοί φόβοι που προκαλούνται από τον κορωνοϊό , το ισχυρότερο αμερικανικό δολάριο και ένα πιο απαισιόδοξο επενδυτικό κλίμα παίζουν το ρόλο τους στο γεγονός ότι το Brent διαπραγματεύεται ... περίπου 3 $ χαμηλότερα από την περασμένη Τετάρτη», δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank Eugen Weinberg
Οι δείκτες αναφοράς σημείωσαν ράλι τις τελευταίες εβδομάδες, ενισχύθηκαν από τη διάθεση εμβολίων COVID-19 και την έκπληξη με την μείωση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, ο αργός ρυθμός εμβολιασμού έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για το πόσο σύντομα θα μπορούσαν να ανακάμψουν οι οικονομίες.
Ένας βρετανός αξιωματούχος είπε ότι η διάθεση εμβολίων στη Βρετανία περιορίστηκε από μια «άμορφη» διαδικασία παραγωγής και η Pfizer είπε ότι διανέμει λιγότερες δόσεις στην Ευρώπη τον Ιανουάριο από ό, τι είχε αρχικά συμβληθεί.
"Οι εκστρατείες εμβολιασμού, αν και βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχουν την ταχύτητα που απαιτείται για μια ταχεία παγκόσμια ανάκαμψη το πρώτο τρίμηνο και η επιστροφή για τη ζήτηση πετρελαίου θα είναι αργή", δήλωσε ο επικεφαλής των αγορών πετρελαίου της Rystad Energy, Bjornar Tonhaugen.
Το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τη Δευτέρα σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων, επηρεάζοντας τις τιμές του αργού.
Το πετρέλαιο διατίθεται συνήθως σε δολάρια, οπότε ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το αργό πιο ακριβό για αγοραστές με άλλα νομίσματα.
Οι ανησυχίες για την ασφάλεια πριν από την προεδρική ορκομωσία των ΗΠΑ αυτής της εβδομάδας συρρικνώνουν επίσης το κλίμα των επενδυτών, δήλωσε ο αναλυτής της PVM Oil, Tamas Varga. «Εκτός από τον κορωνοϊό, η ένταση με την προεδρική ορκομωσία αυτής της εβδομάδας μπορούν επίσης να προκαλέσουν ανησυχία στους επενδυτές», είπε. Οι τιμές του πετρελαίου επέστρεψαν κάποιες απώλειες αφού τα κινέζικα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία του μεγαλύτερου εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο προχωρεί με ταχύτητα στην ανάκαμψή της από την πανδημία.
Οι τιμές βρήκαν επίσης στήριξη σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου της Λιβύης, με τη Waha Oil Company να μειώνει την παραγωγή έως και 200.000 βαρέλια την ημέρα λόγω της συντήρησης στον κύριο αγωγό που συνδέει τις πετρελαιοπηγές Al-Samah και Al-Dhahra με το λιμάνι Es Sider.


www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης