Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Υποχώρηση για το πετρέλαιο μετά από απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ

Υποχώρηση για το πετρέλαιο μετά από απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ

Στα 55 δολάρια κινείται το brent, στα 52 το αργό

 

Σχετικά Άρθρα
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη 21/1/2021 καθώς τα στοιχεία έδειξαν μια εκπληκτική αύξηση στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ που αναβίωσαν τις ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση καυσίμων που σχετίζονται με πανδημία, ενώ το αμερικανικό πακέτο κινήτρων ελπίζει να αυξήσει τις τιμές.

Περί τις 19:20 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 0,41% στα 55,85 δολ. το βαρέλι ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) σημείωνε απώλειες 0,68% στα 52,96 $ το βαρέλι.

Και τα δύο σημεία αυξήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω των προσδοκιών για μαζικές δαπάνες ανακούφισης COVID-19 υπό τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.
Αργά την Τετάρτη, στοιχεία του κλάδου έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν 2,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών
για 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα επίσημα στοιχεία καθυστέρησαν δύο ημέρες έως την Παρασκευή λόγω των διακοπών του Martin Luther King Jr. και της Ημέρας Ορκομωσίας. «Βρισκόμαστε σε παύση μέχρι να λάβουμε την έκθεση απογραφής», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στο Price Futures Group στο Σικάγο.

Η συμμόρφωση με μια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων της μειώθηκε τον Δεκέμβριο από τον Νοέμβριο. σύμφωνα με πηγές του Reuters. Εν τω μεταξύ, οι αυξανόμενες περιπτώσεις κορωνοϊού στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο, επηρέασαν τις τιμές. Το Πεκίνο σχεδιάζει να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου έτους, όταν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν, καθώς καταπολεμά το χειρότερο κύμα νέων μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020.
Ο εμπορικός κόμβος της Σαγκάης ανέφερε τα πρώτα τοπικά μεταδοθέντα περιστατικά σε δύο μήνες την Πέμπτη.
Μακροπρόθεσμα, η διοίκηση του Biden θα μπορούσε να είναι αισιόδοξη για το πετρέλαιο. Μεταξύ των πρώτων ενεργειών του νέου προέδρου, ήταν η επιστροφή της Αμερικής στην κλιματική συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η ανάκληση άδειας για το έργο αγωγού πετρελαίου Keystone XL από τον Καναδά.
Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης να τερματίσει τις νέες μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη. Οι αγορές θα ακολουθήσουν επίσης τις αναμενόμενες προσπάθειες των ΗΠΑ για ενίσχυση των πυρηνικών περιορισμών στον παραγωγό πετρελαίου Ιράν μέσω της διπλωματίας. Το ζήτημα θα τεθεί σε πρώιμες συνομιλίες με ξένους ομολόγους και συμμάχους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης