Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το βραβείο αξίας 100 εκατ. δολ. του Musk στην καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης CO2

Το βραβείο αξίας 100 εκατ. δολ. του Musk στην καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης CO2
Eλάχιστη είναι η πρόοδος που έχει πραγματοποιηθεί στην τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα
Σχετικά Άρθρα

Βραβείο ύψους 100 εκατ. δολ. δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk με μήνυμά του στο Twitter για την ανάπτυξη της καλύτερης τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε στα τέλη της περσινής χρονιάς ότι χρειάζεται να υπάρξει μια σημαντική αύξηση στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμαλώτισης του άνθρακα αν οι χώρες θέλουν να επιτύχουν τους στόχους τους για μηδενικές εκπομπές.


Το μήνυμά του

«Κάνω δωρεά 100 εκατ. δολάρια για ένα βραβείο για την καλύτερη τεχνολογία αιχμαλώτισης άνθρακα. Λεπτομέρειες την ερχόμενη εβδομάδα» έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.



21.JPG

Σημειώνεται ότι η αιχμαλώτιση των εκπομπών αυτών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου γίνεται σημαντικό μέρος πολλών σχεδίων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, ελάχιστη είναι η πρόοδος που έχει πραγματοποιηθεί στην συγκεκριμένη τεχνολογία μέχρι σήμερα.

Η εποχή Biden

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden έχει από την πλευρά του φέρει αέρα αλλαγής σε πολλούς τομείς. Αναφορικά με το επίμαχο θέμα της κλιματικής αλλαγής, δεσμεύτηκε να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα στο πλαίσιο του σαρωτικού του σχεδίου για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

Τέλος, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε στα τέλη της περσινής χρονιάς ότι χρειάζεται να υπάρξει μια σημαντική αύξηση στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμαλώτισης του άνθρακα αν οι χώρες θέλουν να επιτύχουν τους στόχους τους για μηδενικές εκπομπές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης