Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Μεταξύ 45-80 δολ/βαρέλι θα κυμανθούν οι τιμές πετρελαίου ως το 2035

Ρωσία: Μεταξύ 45-80 δολ/βαρέλι θα κυμανθούν οι τιμές πετρελαίου ως το 2035
Αισιοδοξία επικρατεί στους κύκλους της αγοράς

Οι τιμές του αργού πετρελαίου θα διαπραγματεύονται μεταξύ 45 και 80 δολαρίων μέχρι το 2035, σύμφωνα με μια σειρά σεναρίων που ανέπτυξε το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πήρε η βιομηχανία φυσικού αερίου της χώρας και αναμεταδίδει το Oilprice.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εύρος που μας επιτρέπει να βλέπουμε τις οριακές συνθήκες για να καθορίσουμε τα μέτρα, τις ενέργειές μας σε ένα συγκεκριμένο σενάριο» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Τμήματος Διύλισης Πετρελαίου και Επεξεργασίας Αερίου στο Υπουργείο Ενέργειας, Anton Rubtsov, όπως αναφέρεται από το πρακτορείο tass.

H σημασία των σεναρίων

Οι τιμές του πετρελαίου είναι σημαντικές για τέτοια σχέδια ανάπτυξης φυσικού αερίου επειδή οι μακροπρόθεσμες συμφωνίες εφοδιασμού με φυσικό αέριο υπολογίζονται με βάση τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Την περίοδο αυτή, το πετρέλαιο αυξάνεται για άλλη μια φορά, καθώς η αμερικανική διοίκηση πληροφοριών ενέργειας ανέφερε μια σημαντική κλήρωση αποθέματος αργού πετρελαίου για την περασμένη εβδομάδα και καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αρχίζουν να μειώνονται στις ΗΠΑ.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε η κίνηση του Προέδρου Joe Biden να απαγορεύσει προσωρινά τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ωστόσο, το ράλι μετριάζεται από την ανησυχία για την επανεμφάνιση του COVID-19 στην Κίνα, τονίζοντας για άλλη μια φορά την κεντρική σημασία της Κίνας για τις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

Αισιοδοξία τραπεζικών ιδρυμάτων

Επίσης, οι τράπεζες νιώθουν αισιόδοξες για τη βιομηχανία πετρελαίου. Αυτό γιατί οι δανειστές αναμένουν περαιτέρω βελτίωση των τιμών, καθώς η πανδημία υποχωρεί φέτος. Με την σειρά του αυτό, θα ενισχύσει τα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο και θα μειώσει τον αριθμό των δανείων που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανέφερε η Natural Gas Intel νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης