Ενέργεια

Απώλειες επενδύσεων 34 δισ δολ σε πετρέλαιο φέρνουν οι επιλογές Biden

Απώλειες επενδύσεων 34 δισ δολ σε πετρέλαιο φέρνουν οι επιλογές Biden

 Σε 34,1 δισ. δολ. προβλέπονται οι απώλειες σε επενδύσεις τα επόμενα πέντε χρόνια

 

Η απαγόρευση νέων μισθώσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη στις ΗΠΑ θα κοστίσει σε οκτώ δυτικές πολιτείες, 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικά έσοδα και 34,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάσθηκε της πολιτείας του Ουαϊόμινγκ.

Η έκθεση, που ανατέθηκε από μια από τις κορυφαίες πολιτείες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, στοχεύουν να αντιστρέψουν την βασική εξαγγελία της εκστρατείας του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden να σταματήσει τη χρηματοδοτική μίσθωση σε δημόσια εδάφη ως μέρος ενός σαρωτικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
«Οι οικονομικές προβλέψεις είναι καταστροφικές, για το Ουαϊόμινγκ», δήλωσε ο κυβερνήτης Mark Gordon κατά τη διάρκεια εικονικής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της μελέτης, η οποία διεξήχθη από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Ουαϊόμινγκ Tim Considine.

Ποιοί πλήττονται περισσότερο

Η πολιτική θα είναι πιο επιζήμια για το Ουαϊόμινγκ και το Νέο Μεξικό, ανέφερε η έκθεση, όπου η περισσότερη δραστηριότητα γεώτρησης πραγματοποιείται σε ομοσπονδιακά εδάφη.
Χωρίς νέα μίσθωση, οι πολιτείες θα χάσουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έσοδα από νέα πηγάδια σε αυτά τα εδάφη.
Ως αποτέλεσμα, αναμένεται να χάσουν από 304 εκατομμύρια δολάρια έως και 946 εκατομμύρια δολάρια ετησίως η κάθε μια σε φορολογικά έσοδα, αντίστοιχα, έως το 2025.
Οι ετήσιες απώλειες εσόδων και επενδύσεων αναμένεται να αυξηθούν έως το 2040 καθώς η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου γίνεται πιο παραγωγική και οι τιμές αυξάνονται, ανέφερε η έκθεση.
Μεταξύ 2036 και 2040, οι απώλειες επενδύσεων αναμένεται να φτάσουν τα 164,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει υποσχεθεί επιθετικές πολιτικές για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
Η κυβέρνησή του θα σηματοδοτήσει μια απότομη αλλαγή από εκείνη του Προέδρου Donald Trump, ο οποίος προσπάθησε να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αξιωματούχοι του Ουαϊόμινγκ ανέφεραν ότι είναι πιθανό ένα μορατόριουμ μίσθωσης να μετατοπίσει την παραγωγή και τις σχετικές εκπομπές σε άλλες περιοχές, όπως το Μεξικό ή τον Καναδά, αντί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα να βοηθήσει στον περιορισμό των παγκόσμιων εκπομπών από τις γεωτρήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης