Ενέργεια

Eunice: Παραγωγή νέων μοντέλων Φορτιστών a la carte για την Ελλάδα

Eunice: Παραγωγή νέων μοντέλων Φορτιστών a la carte για την Ελλάδα

 ΥΠΕΝ: Δημοσιεύθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς έλεγχο των αιτήσεων για έγκριση των αιτημάτων πληρωμής του “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

 

Νέα γραμμή παραγωγής φορτιστών, ειδικά σχεδιασμένους για την Ελλάδα, ετοιμάζει ο όμιλος Eunice Energy Group.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων που ήδη παράγει, η επιχείρηση έχει στα σκαριά και νέους, προσαρμοσμένους στις ιδιαιτερότητες της χώρας μας.
Δηλαδή φορτιστές ανθεκτικούς στον καυτό ήλιο και στις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και φορτιστές με αντιδιαβρωτική προστασία για τα νησιά ή για παραθαλάσσιες περιοχές.

O όμιλος, με πολυετή πορεία στον κλάδο της πράσινης ενέργειας και από τους πρωτοπόρους στα υβριδικά συστήματα (βλέπε το παράδειγμα της Τήλου) έχει πλέον μπει δυναμικά και στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.
Στο εργοστάσιό της, στη Μάνδρα Αττικής, κατασκευάζονται ήδη τρία είδη φορτιστών που καλύπτουν διαφορετικές απαιτήσεις της αγοράς.
Μάλιστα, ο EEG-2S-22P, ένας τριφασικός φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων ήταν το βασικό προϊόν το 2020, για την αμερικανική εταιρεία ηλεκτροκίνησης Blink, η οποία ήδη στήνει το δίκτυό της στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Κι αυτό διότι είναι κατάλληλος για δημόσιους και εμπορικούς χώρους, κτήρια γραφείων, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, χώρους στάθμευσης κλπ.

Η εταιρεία παράγει επίσης άλλους δύο τύπους φορτιστών, τον EEG-1S-22W που είναι σχεδιασμένος για επιτοίχια τοποθέτηση σε εσωτερικές ή εξωτερικές εγκαταστάσεις και έναν οικιακό μονοφασικό φορτιστή. Οι μικροί οικιακοί φορτιστές συνήθως παρέχονται στους καταναλωτές από τον προμηθευτή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά πωλούνται και στην αγορά.

Πρόσκληση για υποστήριξη στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Όσον αφορά στη δράση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών, έχουν ήδη κατατεθεί 10.206 αιτήματα, αναζητείται τεχνικός σύμβουλος, ο οποίος θα λειτουργεί ως το …δεξί χέρι των υπηρεσιών για το ξεσκαρτάρισμα των αιτήσεων.
Ειδικότερα, η πρόσκληση απευθύνεται σε τρεις εταιρείες με εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο του έργου European Profiles SA, Ε. Νικολαΐδης – Μ. Μανιάτης Ο.Ε και Diadikasia Business Consulting SA για την υποβολή προσφοράς. Ο διαγωνισμός είναι μειοδοτικός και λήγει στις 12 Φεβρουαρίου.

Ο ρόλος του συμβούλου τεχνικής υποστήριξης περιλαμβάνει τον έλεγχο των δικαιολογητικών των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί προς έγκριση και των αιτημάτων πληρωμής καθώς και την οργάνωση Help Desk. Ειδικότερα, ο ανάδοχος θα πρέπει να ολοκληρώσει τον έλεγχο έως 6.000 αιτήσεων προς έγκριση, 3.000 αιτημάτων πληρωμής και να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελούμενων από την υλοποίηση της αίτησης μέχρι την εκταμίευσή της.
Θα παρέχονται, επίσης, διευκρινήσεις και απαντήσεις σε απορίες και ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία και τα στάδια υποβολής των αιτήσεων καθώς και σχετικά με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων έργων.

Επιπλέον, θα γίνεται η συγκέντρωση και επεξεργασία των προβλημάτων και θα υποβάλλονται στην Αναθέτουσα Αρχή προτάσεις που αφορούν τεχνικές επεμβάσεις, διορθώσεις και βελτιώσεις για το Πληροφοριακό Σύστημα. Η διάρκεια του έργου ανέρχεται σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και η αμοιβή του αναδόχου για την υλοποίηση του έργου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει το ποσό των 60.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%, ήτοι συνολικό ποσό 74.400 ευρώ).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης