Τελευταία Νέα

Νικήτριες RWE, Total και BP σε δημοπρασία υπεράκτιας αιολικής μίσθωσης του ΗΒ

Νικήτριες RWE, Total και BP σε δημοπρασία υπεράκτιας αιολικής μίσθωσης του ΗΒ
Η Βρετανία θεωρείται η μεγαλύτερη υπεράκτια αιολική αγορά στον κόσμο
Σχετικά Άρθρα

Η RWE, η BP και η Total είναι μεταξύ των νικητών στην πρώτη μεγάλη δημοπρασία μίσθωσης υπεράκτιων αιολικών πάρκων της Βρετανίας σε περισσότερο από μια δεκαετία, δήλωσε σήμερα (8/2) η Crown Estate.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Βρετανία θεωρείται η μεγαλύτερη υπεράκτια αιολική αγορά στον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει να παραγάγει το 1/3  της ηλεκτρικής της ενέργειας από την τεχνολογία έως το 2030 ως μέρος των προσπαθειών για την επίτευξη του στόχου της για καθαρή εκπομπή άνθρακα 2050.

Συνολικά, έξι έργα, που αντιπροσωπεύουν χωρητικότητα μόλις κάτω από 8 GW, ήταν επιτυχημένα, τα οποία αν κατασκευαστούν θα μπορούσαν να παρέχουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσουν περίπου 7 εκατομμύρια σπίτια, δήλωσε το Crown Estate, το οποίο είναι υπεύθυνο για τα ύδατα γύρω από την Αγγλία και την Ουαλία.

BP

Η πετρελαϊκή εταιρεία BP κέρδισε δύο πεδία που αντιπροσωπεύουν συνολικά 3 GW με το EnBW της Γερμανίας. Είναι η πρώτη κίνηση της βρετανικής εταιρείας πετρελαίου στην υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας της Βρετανίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney δήλωσε ότι αυτή η κίνηση σηματοδότησε «σημαντική πρόοδο προς τη μετατροπή της BP σε μια ολοκληρωμένη εταιρεία ενέργειας».

H BP στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στα 50 GW έως το 2030 από 3,3 GW που είναι τώρα, μειώνοντας παράλληλα την παραγωγή πετρελαίου.

77.JPG

RWE

Η RWE, ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, επιβεβαιώθηκε ως προτιμώμενος πλειοδότης για δύο πεδία με συνολική δυναμική χωρητικότητα 3 GW. «Ως RWE είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στην επίτευξη της φιλοδοξίας του ΗΒ να αυξήσει την υπεράκτια αιολική χωρητικότητα στα 40 GW έως το 2030», δήλωσε η Anja-Isabel Dotzenrath, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της RWE.

Total

H Total και ο Όμιλος Green Investment της Macquarie εξασφάλισαν τα δικαιώματα για ένα έργο 1,5 GW στα ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Αγγλίας.

Η Offshore Wind Limited, μια επιχείρηση της Cobra Instalaciones y Servicios και της Flotation Energy, εξασφάλισε μια τοποθεσία 480 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης