Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στο μικροσκόπιο της Ευρώπης οι ΑΠΕ για τον αγώνα ενάντια σε ανεργία και κλιματική αλλαγή

Στο μικροσκόπιο της Ευρώπης οι ΑΠΕ για τον αγώνα ενάντια σε ανεργία και κλιματική αλλαγή
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι ο άνεμος θα είναι το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης έως το 2050
Σχετικά Άρθρα

Την 1η Φεβρουαρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της WindEurope Giles Dickson συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του βιομηχανικού φόρουμ της ΕΕ.

Η ΕΕ χρειάζεται μια ενεργητική βιομηχανική στρατηγική για ανανεώσιμες πηγές έτσι ώστε να επιτύχει τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050. Ο άνεμος θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη αυτού του στόχου - η Επιτροπή αναμένει ότι ο άνεμος θα είναι το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης έως το 2050. Ακόμα, η κατασκευή περισσότερων αιολικών πάρκων θα υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, κάθε νέα ανεμογεννήτρια παράγει κατά μέσο όρο 10 εκατομμύρια ευρώ οικονομικής δραστηριότητας.


5Η.JPG

Θέσεις εργασίας λόγω αιολικής ενέργειας

Η αιολική βιομηχανία απασχολεί ήδη 300.000 άτομα. Εάν οι κυβερνήσεις εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι θέσεις εργασίας θα φτάσουν τις 450.000 άτομα έως το 2030. Ωστόσο, για να υποστηριχθεί η ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη από ευρωπαϊκές εταιρείες και θέσεις εργασίας, οι εταιρείες μας πρέπει να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Για να διασφαλιστεί αυτό, η ΕΕ πρέπει να εφαρμόσει μια ισχυρή βιομηχανική στρατηγική με επίκεντρο:

  • Καινοτομίας στις τεχνολογίες, καθώς οι επενδύσεις δεν πρέπει να προορίζονται μόνο για ανανεώσιμες πηγές της επόμενης γενιάς.
  • Τις σωστές εμπορικές πολιτικές. Η προσιτή ενέργεια χρειάζεται ανοιχτές αγορές που είναι απαραίτητες για την εισαγωγή βασικών εξαρτημάτων και υλικών - και των εξαγωγών τελικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας ·
  • Πολιτικές και μέσα που κινητοποιούν τη χρηματοδότηση συγκεντρώνοντας ιδιωτικά κεφάλαια χαμηλού κόστους.
  • Ανάπτυξη εργατικού δυναμικού. Οι πράσινες θέσεις εργασίας είναι εξειδικευμένες θέσεις εργασίας. Τα προσόντα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες της βιομηχανίας και να αναγνωρίζονται διασυνοριακά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope Giles Dickson σχολίασε ότι:«Η βιομηχανική στρατηγική της ΕΕ πρέπει να συμβάλει στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας των ανανεώσιμων εταιρειών της Ευρώπης. Ένας ισχυρός εγχώριος τομέας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν θα αποτελέσει μόνο τα θεμέλια για την ενεργειακή μετάβασή μας αλλά θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης