Ενέργεια

Χαμηλότερα των προβλέψεων του ΑΔΜΗΕ εξελίσσεται η αναγκαία ισχύς για να καλυφθεί η ζήτηση

Χαμηλότερα των προβλέψεων του ΑΔΜΗΕ εξελίσσεται η αναγκαία ισχύς για να καλυφθεί η ζήτηση
Μέγιστη τιμή τα 8.200 MW στις 20.00 - Συνεχίζονται ολονύχτιες προσπάθειες για τις επανασυνδέσεις του συστήματος
Σχετικά Άρθρα
(upd)Ελαφρά χαμηλότερα από τις προβλέψεις του ΑΔΜΗΕ εξελίσσεται το φορτίο του συστήματος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις στις 15.00 ήταν 5.872 MW έναντι  αρχικής πρόβλεψης 6.300 MW.
Πάντως σύμφωνα με νεότερα στοιχεία 20.00 η απόκλιση στις 19.00 ήτανν μόλις 182 MW καθώς η εκτίμηση ήταν για φορτίο 8.000 MW με πραγματική ανάγκη συστήματος 7.818 MW.
Για την κορύφωση των 20.00 η τιμή μειώθηκε ελαφρώς στα 8.200 MW από 8.250 MW νωρίτερα.

 Το δεδομένο αυτό μας δείχνει πόση ισχύ μονάδων απαιτεί το σύστημα για να καλύψει την ζήτηση.
Κρίσιμη παραμένει η αυριανή (18/2) ημέρα καθόσον δεν θα υπάρξει ενδεχομένως η υποστήριξη από τις ΑΠΕ, στον βαθμό που έχει γίνει μέχρι σήμερα, λόγω ενδεχομένης πτώσης των ανέμων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ κατά την τελευταία ενημέρωση για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης από τη σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώσε ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 10 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000. Έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 45.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr) .

Νωρίς το απόγευμα τα συνεργεία του Διαχειριστή συνεχίζαν τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση  16 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000. Έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 38.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.

Χαρδαλιάς: Μέχρι τα μεσάνυχτα το 90% των βλαβών θα έχουν επιδιορθωθεί

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε άλλη μια σύσκεψη εδώ στον ''Όλυμπο'', στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Από τις 83 βλάβες που είχαν παρουσιαστεί στην Αττική, σήμερα στις 6 το πρωί είχαμε 42 σε εκκρεμότητα.
Στις 13:00 έμεναν 21 να αποκατασταθούν. Στις 16.00 είχαμε 16 και μέχρι την επόμενη μία ώρα θα έχουν μείνει ουσιαστικά 10 σημεία μέσης τάσης προς αποκατάσταση, περίπου 13.000 νοικοκυριά.
Θα γίνει αναδιάταξη των δυνάμεων του ΔΕΔΔΗΕ, έτσι ώστε όλες οι δυνάμεις να επικεντρωθούν σε αυτά τα 10 σημεία και πιστεύω ότι μέχρι τα μεσάνυχτα θα είναι ελάχιστες οι μη λειτουργικές υποδομές. Ουσιαστικά, δηλαδή, το 90% των βλαβών από χθες θα έχουν επιδιορθωθεί.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης