Επικαιρότητα

Υπό πίεση το ΕΣΥ - Παράταση έως 7/3 στο lockdown... με μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων

Υπό πίεση το ΕΣΥ - Παράταση έως 7/3 στο lockdown... με μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων
Ανησυχία για Θεσσαλονίκη, κοκκινίζουν Ιωάννινα, Κάλυμνος - Δεν αποκλείεται αρχές Μαρτίου να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες
Για την πιο κρίσιμη εβδομάδα αυτού του τρίτου lockdown στην Αττική κάνουν λόγο οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού, μια και σήμερα συμπληρώνεται μια εβδομάδα από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων.
Οι περισσότεροι εκτιμούν πως τα κρούσματα αναμένεται να κορυφωθούν κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και ότι από την επόμενη θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται πριν αρχίσει η καθοδική τους πορεία και η μείωση του ιικού φορτίου.
 
Ωστόσο, κρίνοντας από την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, όπου στην Αττική, έχει ήδη καλυφθεί το 85% των κλινών ΜΕΘ για covid, τη στιγμή που καθημερινά αναφέρονται εκατοντάδες κρούσματα και αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών (από τις 183 που έγιναν χθες σε όλη την Ελλάδα, οι 103 ήταν στην Αττική) και οι διασωληνωμένοι (έχουν φτάσεις τους 313), η πλειονότητα των επιστημόνων θεωρεί σχεδόν δεδομένη και αναγκαία μια παράταση του lockdown στο Λεκανοπέδιο κατά τουλάχιστον μια εβδομάδα.
Πάντως, δεν είναι λίγοι και εκείνοι οι επιστήμονες, οι οποίοι δεν αποκλείουν το σενάριο να ανοίξουν και κάποιες δραστηριότητες στις αρχές Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι έως τότε θα έχει αρχίσει να διαπιστώνεται μείωση στα κρούσματα.
Πέρα όμως από την Αττική, η οποία εδώ και εβδομάδες είναι στο κόκκινο, ανησυχία υπάρχει και για τη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφεται μια απότομη αύξηση του ιικού φορτίου, αλλά και για τα Ιωάννινα και την Κάλυμνο που φαίνεται να βρίσκονται ένα βήμα από το lockdown.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης