Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος πάνω από 3% για το πετρέλαιο - Στα 61 δολ. το αργό, στα 64,9 το Brent

Άνοδος πάνω από 3% για το πετρέλαιο - Στα 61 δολ. το αργό, στα 64,9 το Brent

Με αργούς ρθμούς η επανεκκίνηση της παραγωγής στο Τέξας

 

Σχετικά Άρθρα
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο πάνω από 3% τη Δευτέρα 22/2/2021 με την αργή επιστροφή της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ λόγω ασυνήθιστα ψυχρών συνθηκών και εν αναμονή της συνάντησης του ΟΠΕΚ+.

Περί τις 20:57 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent σημείωσε άνοδο 3,24%, στα 64,97 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό αυξήθηκε 3,39%, στα 61,25 δολάρια το βαρέλι.
Ο παγετός στο Τέξας και στις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ επέβαλε το κλείσιμο έως και 4 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) παραγωγής αργού, μαζί με 21 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια παραγωγής φυσικού αερίου, εκτιμούν οι αναλυτές.
Οι παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου στην περιοχή θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να επιστρέψουν πλήρως την κανονική παραγωγή, σύμφωνα με το Reuters, καθώς οι κατεψυγμένοι σωλήνες και οι διακοπές της τροφοδοσίας επιβραδύνουν την ανάκαμψή τους. «Πιστεύουμε ότι τόσο η αγορά αργού όσο και η βενζίνη δεν έχουν ακόμη περιορίσει πλήρως την σημαντική μείωση της παραγωγής αργού στην ακτή του Κόλπου, καθώς και μια σημαντική μείωση της δραστηριότητας των διυλιστηρίων», δήλωσε ο Jim Ritterbusch της Ritterbusch and Associates.
«Η σημαντική απώλεια τόσο της παραγωγής αργού όσο και της βενζίνης υποδηλώνει περισσότερη ανοδική πιθανότητα νέων υψηλών εντός ενός χρονικού πλαισίου μιας εβδομάδας», σημείωσε.
Για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, οι αμερικανικές εταιρείες γεώτρησης μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου που λειτουργούν λόγω του κρύου και του χιονιού που κάλυψε το Τέξας, το Νέο Μεξικό και άλλα κέντρα παραγωγής ενέργειας, σηματοδοτώντας ακόμη πιο περιορισμένες προμήθειες.
Οι παραγωγοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ + πρόκειται να συναντηθούν στις 4 Μαρτίου, και πηγές αναφέρουν ότι ο όμιλος είναι πιθανό να μειώσει τον περιορισμό της προσφοράς μετά τον Απρίλιο, δεδομένης της ανάκαμψης των τιμών, αν και οποιαδήποτε αύξηση της παραγωγής θα είναι πιθανώς μέτρια, δεδομένης της παρατεταμένης αβεβαιότητας για την πανδημία.
«Η Σαουδική Αραβία είναι πρόθυμη να επιδιώξει ακόμη υψηλότερες τιμές προκειμένου να καλύψει τα κοινωνικά έξοδά της στα 80 δολάρια το βαρέλι, ενώ η Ρωσία επικεντρώνεται έντονα στο να χαλαρώσει τις τρέχουσες περικοπές και να επιστρέψει στην κανονική παραγωγή», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων της SEB Bjarne Schieldrop

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης