Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Οι έρευνες του Cesme οδηγούν σε νέο γύρο τριβών με την Τουρκία παραμονή των διερευνητικών

Οι έρευνες του Cesme οδηγούν σε νέο γύρο τριβών με την Τουρκία παραμονή των διερευνητικών
Το περιστατικό αυτό συνέβη 24 ώρες αφού η Τουρκία ανακοίνωσε την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τεταμένο παραμένει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έχει απευθύνει πρόσκληση στην Άγκυρα για τον 62ο γύρο διερευνητικών επαφών, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει απάντηση. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το τουρκικό ωκεαναογραφικό Cesme που πραγματοποιεί έρευνες στο Κεντρικό Αιγαίο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, που αναμεταδίδει το bankingnews.gr, οι Τούρκοι ανταπέδωσαν.
Το περιστατικό αυτό συνέβη 24 ώρες αφού η Τουρκία ανακοίνωσε την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

 

Αναταραχή της Τουρκίας

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος,σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ,  έχει ξεσηκωθεί εναντίον της χώρας μας, με αφορμή την επικείμενη άφιξη αμερικανικών δυνάμεων στον Έβρο. Μεταγωγικά πλοία των ΗΠΑ που θα μεταφέρουν ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα, κάποια εκ των οποίων θα μείνουν στην Ελλάδα για ασκήσεις, αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωτοσέλιδο της Yeni Safak αναφέρει «Αυτή η προετοιμασία για ποιον είναι;», ενώ η Hurriyet κυκλοφορεί με δημοσίευμα «Απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη».

Την ανάπτυξη όλων των νέων τεχνολογιών, ακόμα την εγκατάσταση όπλων laser σε φρεγάτες, προκειμένου να ανταποκρίνεται στο σύγχρονο περιβάλλον απειλών, αξιολογεί το Πολεμικό Ναυτικό, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί και αξιολογεί διαρκώς την ανάπτυξη όλων των νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων υψηλής ενέργειας για αντιμετώπιση UAV. Στο πλαίσιο αυτό, υιοθετεί τις βέλτιστες λύσεις για την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των μονάδων του, προκειμένου να ανταποκρίνεται στο σύγχρονο περιβάλλον απειλών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή με θέμα «Πρόταση ενδεχόμενης εγκατάστασης όπλων Laser σε φρεγάτες».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης