Commodities

Goldman Sachs: Στα 2000 δολ. μείωσε την τιμή - στόχο για τον χρυσό

Goldman Sachs: Στα 2000 δολ. μείωσε την τιμή - στόχο για τον χρυσό

Σε υπαβάθμιση των προβλέψεων προχώρησε η επενδυτική τράπεζα

 

Σε υποβάθμιση της τιμής - στόχου για τον χρυσό σε 2000 $ / toz από 2300 $ / toz προχώρησε η Goldman Sachs.

Όπως αναφέρει σε σχετικό report τους τελευταίους 6 μήνες υπήρξε σημαντική αποσύνδεση μεταξύ των αμερικανικών επιτοκίων και της τιμής του χρυσού.
Ενώ τα μακροπρόθεσμα αμερικανικά πραγματικά επιτόκια παρέμειναν χαμηλά και οι βραχυπρόθεσμες λήξεις μειώθηκαν σημαντικά, όπως αναμενόταν, ο χρυσός δεν κινήθηκε υψηλότερα και στην πραγματικότητα ήταν sold off.

Το sell-off πραγματοποιήθηκε λόγω σημαντικής επιβράδυνσης της επενδυτικής ζήτηση, καθώς το ETF χρυσού και το SPDR ETF, το οποίο τείνει να είναι πιο κερδοσκοπικό, είχε μια σημαντική διόρθωση .

gold1 1gold1 2

Σύμφωνα με την Goldman αυτή η αποσύνδεση συνέβη επειδή ο χρυσός διατιμήθηκε στην ισχυρή δυναμική της πραγματικής οικονομίας, ενώ τα πραγματικά επιτόκια δεν κατάφεραν να το αντικατοπτρίσουν πλήρως λόγω της νομισματικής πολιτικής της Fed. Αυτό είναι κάτι που δεν λήφθηκε υπόψη στον στόχο των $ 2300 / toz, ο οποίος βασίστηκε στην πραγματική τιμολόγηση της αγοράς, των πραγματικών επιτοκίων έναντι της οικονομικής ανάπτυξης και του κλίματος κινδύνου.
Στην πραγματικότητα, ο χρυσός έχει ήδη σιωπηρά τιμή σε 70 bps υψηλότερη από τις πραγματικές τιμές.
Ωστόσο, η υψηλότερη παγκόσμια ανάπτυξη ωφελεί επίσης τον χρυσό μέσω της επίδρασης του πλούτου, καθώς η αγοραστική δύναμη των μεγάλων καταναλωτών της αναμένεται να αυξηθεί έντονα.
Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα αυξήσουν επίσης τη ζήτηση για χρυσό.
Σύμφωνα με την Goldman ο κίνδυνος του πληθωρισμού θα υποστηρίξει τη ζήτηση για επενδύσεις σε χρυσό και, μαζί με τη σχετική αξία του χρυσού έναντι του τρέχοντος επιπέδου πραγματικού επιτοκίου, θα τον βοηθήσει να αφομοιώσει μια σταδιακή αύξηση των πραγματικών τιμών, όπως συμβαίνει συχνά όταν η πίεση του πληθωρισμού αυξάνεται στα τέλη του κύκλου.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης