Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Ρότα για το Τέξας έβαλαν πέντε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν βενζίνη

Ρότα για το Τέξας έβαλαν πέντε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν βενζίνη

 Για την αντιμετώπιση της έλλειψης εφοδιασμού

 

Πέντε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν βενζίνη και τα οποία βρισκόταν στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, μετακινήθηκαν στο Λιμάνι του Χιούστον για να βοηθήσουν στην ανακούφιση της κρίσης του εφοδιασμού μετά το πάγωμα του περασμένου μήνα που κατέστρεψε τα διυλιστήρια της περιοχής σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα μεγάλα διυλιστήρια κατά μήκος της ακτής του Κόλπου, κόμβος διύλισης της χώρας, έκλεισαν τις μονάδες βενζίνης κατά τη διάρκεια του παγώματος του Φεβρουαρίου και τις διακοπές ρεύματος.
Οι χειριστές άρχισαν σταδιακά και πάλι την παραγωγή, αλλά μερικές μονάδες μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να επανέλθουν στο φυσιολογικό.
Οι εισαγωγές βενζίνης είναι σπάνιες στην ακτή του Κόλπου, η οποία συνήθως παράγει περισσότερο από αρκετό καύσιμο για την περιοχή και έχει επίσης σημαντικά έσοδα από τις εξαγωγές βαρελιών σε ξένους πελάτες.
Οι λιανοπωλητές του Τέξας αναγκάστηκαν επίσης να μεταφέρουν βενζίνη από άλλες πολιτείες την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά τον τυφώνα Harvey.

Μειώθηκαν τα αποθέματα

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 13 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, με τα περισσότερα από αυτά στην περιοχή του Κόλπου, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
Τα πέντε πλοία μεταφέρουν συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύρια βαρέλια. Το Τέξας παραμένει «πολύ χαμηλό» σε βενζίνη, δήλωσε ο Paul Hardin, πρόεδρος του εμπορικού ομίλου Texas Food & Fuel Association. "Εάν δεν έχουμε μια δημόσια αγορά πανικού, θα τα καταφέρουμε τις επόμενες τρεις ή τέσσερις ημέρες."

Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα το 12,2% των πρατηρίων βενζίνης του Τέξας - περίπου ένας στους οκτώ - δεν λειτουργούσαν λόγω έλλειψης καυσίμου, δήλωσε ο Patrick DeHaan, επικεφαλής της ανάλυσης πετρελαίου για το GasBuddy. Το ποσοστό ήταν 14% τη Δευτέρα.
Η περιοχή της Νέας Υόρκης, η οποία τροφοδοτείται με καύσιμα μέσω αγωγού από το Χιούστον για τα τοπικά της διυλιστήρια, δεν αντιμετωπίζει ακόμη τις επιπτώσεις του Τέξας.
Τα αποθέματα της περιοχής αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η μεγαλύτερη αρτηρία καυσίμων της χώρας, ο αγωγός Colonial, σημαντική γραμμή προς την Νέα Υόρκη είχε μειωμένη ροή την περασμένη εβδομάδα.
Λιγότερα βαρέλια βενζίνης θα είναι διαθέσιμα στα βορειοανατολικά. «Η βενζίνη μεταναστεύει σίγουρα στο νότο. Υπάρχει χώρος στις δεξαμενές, οπότε θα περίμενα να δω μεγαλύτερες ροές »προς το Χιούστον τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο αναλυτής της Vortexa William Holeman.

Τα πλοία

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg και των Kpler, Vortexa τα πλοία Mitera, Meredian Express, Marlin Maverick, Elka Efesis και Uzava είτε έχουν ήδη παραδώσει τα καύσιμα τους στο Χιούστον είτε θα φτάσουν εκεί τις επόμενες εβδομάδες.
Όλα αρχικά κατευθύνθηκαν για τη Νέα Υόρκη ή τη Σαβάνα της Γεωργίας. Τα περισσότερα από τα φορτία προέρχονταν από την Ιταλία και το Βέλγιο. Το Meredian Express διαθέτει blendstock βενζίνης, τα υπόλοιπα έχουν βενζίνη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης