Οι βάσιμες προσδοκίες της RWE για υψηλή κερδοφορία το 2021 ελέω ΑΠΕ

Οι βάσιμες προσδοκίες της RWE για υψηλή κερδοφορία το 2021 ελέω ΑΠΕ
Tο 84% των κεφαλαιουχικών δαπανών της RWE είναι ήδη «περιβαλλοντικά βιώσιμο»

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της RWE σε επίπεδο EBITDA αυξήθηκαν κατά 11% στο 1,69 δις ευρώ, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των προτύπων για το 2019, με την εταιρεία να αποδίδει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα στις «πολύ ευνοϊκές» συνθήκες ανέμου το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Για την τρέχουσα χρονιά, προβλέπει αποτέλεσμα 1- 1,2 δισ. ευρώ εξαιτίας της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, δηλώνοντας ότι ένα «θετικό αποτέλεσμα» θα προκύψει από την αύξηση του ποσοστού της στο αιολικό πάρκο Rampion στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 50,1%, όπως συμφωνήθηκε με την E.ON.

Η αιτία της κερδοφορίας

Το προσαρμοσμένο EBITDA για την υπεράκτια αιολική και ηλιακή ενέργεια αυξήθηκε κατά 7% στα 472 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2019, τα οποία η RWE απέδωσε στην έναρξη λειτουργίας νέων αιολικών πάρκων και ηλιακών εγκαταστάσεων συνολικής ισχύος περίπου 800 MW, παρά τις καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας.

Για την τρέχουσα χρονιά, η RWE είπε ότι αναμένει προσαρμοσμένο EBITDA μεταξύ 50 και 250 εκατ. ευρώ για αυτό το τμήμα, κλείνοντας στο επίπεδο του περασμένου έτους. Οι διακοπές λειτουργίας που προκλήθηκαν από χειμερινές καταιγίδες και την παγωμένη βροχή κατέστησαν απαραίτητη την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σε εξαιρετικά υψηλές τιμές και οι νέες απώλειες αντικατοπτρίζονται στις προοπτικές αυτού του τμήματος.

Η μαζική λειτουργία αιολικών και ηλιακών μονάδων στην ξηρά καθώς και εγκαταστάσεων αποθήκευσης μπαταριών δίνουν ένα τόνο αισιοδοξίας για την έκβαση των αποτελεσμάτων.

Μεγάλο το ποσοστό περιβαλλοντικής βιωσιμότητας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Rolf Martin Schmitz, δήλωσε ότι: «Το προηγούμενο οικονομικό έτος ήταν εξαιρετικό για την RWE, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτή είναι μια πολύ καλή βάση για να συνεχίσουμε την πορεία μας για ανάπτυξη. Επενδύουμε δισεκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές. Ταυτόχρονα, μειώνουμε αυστηρά και αξιόπιστα τις εκπομπές CO2 με σαφή στόχο: η RWE θα γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2040».

Τέλος, η εταιρεία τόνισε ότι το 84% των κεφαλαιουχικών δαπανών είναι ήδη «περιβαλλοντικά βιώσιμο», με το χαρτοφυλάκιο αιολικής και ηλιακής ενέργειας να αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερα από 13 GW έως το τέλος του 2022, με 3 GW να είναι υπό κατασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης