Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Βρετανία: 1,4 δισ. δολ. για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα από βιομηχανία, σχολεία και νοσοκομεία

Βρετανία: 1,4 δισ. δολ. για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα από βιομηχανία, σχολεία και νοσοκομεία

Τα μέτρα αναμένεται ότι θα δημιουργήσουν έως και 80.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα 30 χρόνια

 

Η Βρετανία σχεδιάζει να διαθέσει 1 δισεκατομμύριο λίρες (1,39 δισεκατομμύρια δολάρια) για τη μείωση των εκπομπών από τη βιομηχανία, τα σχολεία και τα νοσοκομεία στο πλαίσιο της ευρύτερης «πράσινης επανάστασης» που έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και την επίτευξη των κλιματικών στόχων.

Η Βρετανία έχει στόχο να επιτύχει καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050 και επιδιώκει επίσης να αυξήσει τις θέσεις εργασίας και να αποκαταστήσει την οικονομική ζημία που προκαλείται από τις επιπτώσεις της πανδημίας. «Τα σημερινά σχέδια θα επηρεάσουν σημαντικά την ποσότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την οικονομία μας και θα μας βάλουν στο δρόμο για την εξάλειψη τους συμβάλλοντας στην αλλαγή του κλίματος έως το 2050», δήλωσε ο υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας Kwasi Kwarteng σύμφωνα με το Reuters.
Τα μέτρα θα δημιουργήσουν και θα υποστηρίξουν έως και 80.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα 30 χρόνια και θα βοηθήσουν τη χώρα να μειώσει τις εκπομπές από τη βιομηχανία κατά τα δύο τρίτα σε 15 χρόνια, ανέφερε η ανακοίνωση.

Επενδύσεις σε νέα έργα

Περίπου 932 εκατομμύρια λίρες θα διατεθούν σε 429 έργα σε ολόκληρη την Αγγλία για τη μείωση των εκπομπών από δημόσια κτίρια, (σχολεία, νοσοκομεία), μέσω συστημάτων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως μόνωση με ενεργειακή απόδοση, συστήματα θέρμανσης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και αποτελεσματικό φωτισμό .
Περαιτέρω 171 εκατομμύρια λίρες θα διατεθούν σε εννέα έργα στη Σκωτία, τη Νότια Ουαλία, το Humber και το Teesside στην Αγγλία για να βοηθήσουν τη βιομηχανία απανθρακοποίησης , όπως έργα για την αποθήκευση και χρήση εκπομπών άνθρακα και έργα για τη χρήση καθαρότερων καυσίμων όπως το υδρογόνο.
«Η Στρατηγική Βιομηχανικής Απανθρακοποίησης θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στην αγορά καθορίζοντας πώς η κυβέρνηση αναμένει την απαλλαγή από άνθρακα, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των επενδυτών», δήλωσε ο Kwarteng. Ο πρωθυπουργός Boris Johnson ανακοίνωσε πέρυσι μια «πράσινη επανάσταση», η οποία είπε ότι θα κινητοποιήσει συνολικά 12 δισεκατομμύρια λίρες κυβερνητικών κεφαλαίων και θα δημιουργήσει 250.000 πράσινες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης έως το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης