Ενέργεια

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Νέα προειδοποίηση για κυρώσεις στους εμπλεκόμενους στο Nord Stream 2

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Νέα προειδοποίηση για κυρώσεις στους εμπλεκόμενους στο Nord Stream 2

"Κάθε οντότητα που εμπλέκεται στον Nord Stream 2 κινδυνεύει από κυρώσεις των ΗΠΑ και θα πρέπει αμέσως να εγκαταλείψει τις εργασίες στον αγωγό", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

 

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παρακολουθεί τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 και αξιολογεί πληροφορίες σχετικά με οντότητες που φαίνεται να εμπλέκονται, δήλωσε την Πέμπτη 18/3/2021 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken. "Κάθε οντότητα που εμπλέκεται στον αγωγό Nord Stream 2 κινδυνεύει από κυρώσεις των ΗΠΑ και θα πρέπει αμέσως να εγκαταλείψει τις εργασίες στον αγωγό", δήλωσε ο Blinken , προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Biden δεσμεύεται να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία 2019 και 2020 σχετικά με τον αγωγό και τις κυρώσεις.

Ο Nord Stream 2, με επικεφαλής την κρατική εταιρεία ενέργειας της Ρωσίας Gazprom και τους δυτικούς εταίρους της, θα διπλασιάσει την ικανότητα ενός υφιστάμενου συνδέσμου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Ο Biden, πιστεύει ότι το έργο είναι «κακή συμφωνία» για την Ουκρανία και τους συμμάχους της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε ο Blinken. Ο αγωγός θα παρακάμψει την Ουκρανία, πιθανότατα θα της στερήσει τα προσοδοφόρα έσοδα από τη διαμετακόμιση και θα υπονόμευε ενδεχομένως τις προσπάθειές της ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα.
Ο νόμος περί κυρώσεων που τέθηκε σε ισχύ φέτος απαιτεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβάλλει κυρώσεις σε εταιρείες που βοηθούν το Nord Stream 2 να σχεδιάσει τον αγωγό ή να παρέχει ασφάλιση ή πιστοποίηση της κατασκευής του.

Σχεδόν 20 εταιρείες, κυρίως ασφαλιστικές εταιρείες, εγκατέλειψαν πρόσφατα το έργο αφού η Ουάσιγκτον τους προειδοποίησε τους τελευταίους μήνες ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης