Ενέργεια

Εκπληκτικές επιδόσεις για Xpeng και Nio στις παραδόσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων το α' 3μηνο

Εκπληκτικές επιδόσεις για Xpeng και Nio στις παραδόσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων το α' 3μηνο
Oι επιδόσεις ωστόσο της κινέζικης  BYD ξεπερνούν κάθε προσδοκία
Σχετικά Άρθρα

Έχοντας παράδειγμα την Tesla, εταιρείες που εξειδικεύονται στην ηλεκτροκίνηση, όπως οι ΝΙΟ και XPeng, επιδιώκουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Σύμφωνα με το CNBC, οι δύο συγκεκριμένες εταιρείες που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς στις παραδόσεις του Μαρτίου, καταγράφοντας τριμηνιαία ρεκόρ.

Τι έδειξαν τα πρώτα στοιχεία

Η Xpeng δήλωσε την Πέμπτη (1/4) τι παρέδωσε 5.102 αυτοκίνητα τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις χαλαρές παραδόσεις 4.262 αυτοκινήτων για αυτόν τον μήνα. Η εταιρεία παρέδωσε συνολικά 13.340 οχήματα κατά το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες που είχε θέσει για 12.500 για αυτή την περίοδο.

Η Nio ανακοίνωσε παραδόσεις 7.257 οχημάτων τον Μάρτιο, φτάνοντας στις πωλήσεις 20.060 αυτοκινήτων το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους και σημειώνοντας ρεκόρ. Ωστόσο, η αρχική εκτίμηση της εταιρείας κυμαινόταν μεταξύ 20.000 – 20.500 πωλήσεων για το εν λόγω τρίμηνο. Η Nio είχε μειώσει την πρόβλεψη την περασμένη εβδομάδα σε 19.500 αυτοκίνητα μετά την ανακοίνωση ενός πενταήμερου κλεισίματος εργοστασίων λόγω έλλειψης ημιαγωγών.

Οι μετοχές και των δύο εταιρειών αυξήθηκαν περισσότερο από 1% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης (1/4) στη Νέα Υόρκη. Τα αποθέματα παραμένουν σε αρνητική επικράτεια για το έτος μέχρι τώρα, μετά την άνοδο το 2020.

7_6.JPG

Οι προτιμήσεις

Οι παραδόσεις της Xpeng τον Μάρτιο χωρίστηκαν περίπου μεταξύ του P7 sedan της εταιρείας και του G3 SUV. Μεταξύ των τριών μοντέλων της Nio - όλα τα SUV - η εταιρεία δήλωσε ότι το πενταθέσιο ES6 της είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση με περισσότερες από 3.000 παραδόσεις τον περασμένο μήνα.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Wedbush, Dan Ives και Strecker Backe, «ο ρυθμός παράδοσης είναι ένας πολύ θετικός δείκτης της πορείας ανάπτυξης της αγοράς EV στην Κίνα για το υπόλοιπο του έτους». Προβλέπουν επίσης ότι ο Μάρτιος ήταν ένας καλός μήνας για την Tesla στην Κίνα και αναμένουν ότι τα αποθέματα ηλεκτρικών οχημάτων θα αυξηθούν κατά 30% έως 40% φέτος.

89_8.jpg

«Σπιντάτη» η BYD

Oι επιδόσεις ωστόσο της κινέζικης  BYD ξεπερνούν κάθε προσδοκία, με το μέλλον να μοιάζει κάτι παραπάνω από λαμπρό.  Μόνο για το μοντέλο Han της εταιρείας - το οποίο διατίθεται σε υβριδικές και καθαρές ηλεκτρικές εκδόσεις - οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 10.000 μονάδες τον Μάρτιο, δήλωσε η διοίκηση της BYD σε αναλυτές της Citi την Τρίτη (30/3).

Οι συνολικές πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων της BYD έφτασαν τις 23.000 μονάδες τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τη Citi. Η BYD αναμένει ότι τον Δεκέμβριο, μπορεί να φτάσει τις πωλήσεις 30.000 αυτοκινήτων μόνο στην κατηγορία με μπαταρία, δήλωσε η Citi.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η νεοφυής εταιρεία ηλεκτροκίνητων οχημάτων, Li Auto, η οποία δεν έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο. Η εταιρεία όμως προβλέπει τον Φεβρουάριο ότι θα παραδώσει μεταξύ 10.500 και 11.500 αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο, ή λιγότερα από 4.000 οχήματα το μήνα. Το μοναδικό μοντέλο της Li Auto στην αγορά είναι ένα SUV που συνοδεύεται από δεξαμενή καυσίμου για φόρτιση της μπαταρίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης