Δυναμική παρουσία της Statkraft μέσω των ΑΠΕ στην Χιλή με projects 102 MW

Δυναμική παρουσία της Statkraft μέσω των ΑΠΕ στην Χιλή με projects 102 MW
Η κατασκευή των 19 στροβίλων από τον κατασκευαστή Nordex θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Στην κατασκευή τριών χερσαίων αιολικών πάρκων με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 102 MW στη Χιλή, προχωρά η νορβηγική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Statkraft, σύμφωνα με το Reuters.

Συνολικά, το έργο αιολικής ενέργειας της Torsa αναμένεται να παράγει περισσότερες από GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως, μόλις τεθεί πλήρως σε λειτουργία έως τον Δεκέμβριο του 2022, αρκετή ενέργεια για την παροχή 100.000 μέσων νοικοκυριών της Χιλής, δήλωσε η Statkraft.

Παράλληλα, τα αιολικά πάρκα βρίσκονται στην περιοχή O'Higgins, 124 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο και θα βοηθήσουν στην ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης ανανεώσιμης ενέργειας της Χιλής. Η κατασκευή των 19 στροβίλων από τον κατασκευαστή Nordex θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Τέλος, σημειώνεται ότι η νορβηγική κρατική επιχείρηση είναι παρούσα στη Χιλή από το 2014 και διαθέτει σήμερα υδροηλεκτρικούς σταθμούς ισχύος 209 MW και ετήσια παραγωγή 747 GWh στη νοτιότερη χώρα του κόσμου.

Επένδυση του Νορβηγικού κρατικού ταμείου στις ΑΠΕ

Το ταμείο κρατικού πλούτου 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της Νορβηγίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, πραγματοποίησε την πρώτη άμεση επένδυσή του σε ένα έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μια νέα κατηγορία ενεργητικού για το ταμείο, ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα.

Το fund αγόρασε μερίδιο 50% στο αιολικό πάρκο Borssele 1 και 2 στην Ολλανδία έναντι 1,375 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Orsted, ανέφερε το ταμείο και η εταιρεία σε ξεχωριστές ανακοινώσεις.

Το Borssele είναι το δεύτερο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο που λειτουργεί.

Τέτοιες άμεσες επενδύσεις είναι νέες για το νορβηγικό ταμείο, το οποίο, μέχρι πέρυσι, επιτρεπόταν να επενδύει μόνο σε μετοχές, ομόλογα και ακίνητα. Η συμφωνία υπεγράφητην Τετάρτη, με αναμενόμενη ολοκλήρωση το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2021.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο επιδιώκει να επενδύσει περίπου 100 δισεκατομμύρια κορώνες Νορβηγίας (12 δισεκατομμύρια δολάρια) μεταξύ 2020 και 2022 σε έργα, όπως αιολικά πάρκα και ηλιακά πάρκα, ξεκινώντας από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης