Ναυτιλία

Μαρία Αγγελικούση: Μία γιατρός στο τιμόνι του μεγαλύτερου ελληνικού στόλου

Μαρία Αγγελικούση: Μία γιατρός στο τιμόνι του μεγαλύτερου ελληνικού στόλου
Η 39χρονη Μαρία Αγγελικούση αναλαμβάνει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης σε μία περίοδο που ο κλάδος βρίσκεται και πάλι σε σταυροδρόμι.

Το όνομά της αποτελεί το 50% του brand Maran, που φέρουν τα πλοία της μεγαλύτερης ιδιωτικής (δηλαδή μη εισηγμένης ή κρατικής) ναυτιλιακής αυτοκρατορίας του κόσμου. Όταν ο πατέρας της, Γιάννης Αγγελικούσης αποφάσιζε το 2018 να χρησιμοποιήσει το όνομα Maran στους τρεις ξεχωριστούς βραχίονες της εταιρείας, τα τάνκερς, τα gas carriers και τα dry bulkers, ήταν μία κίνηση που μαρτυρούσε το ρόλο για τον οποίο προόριζε τη μοναχοκόρη του, Μαρία.

Όμως για τη Μαρία Αγγελικούση ήταν κάθε άλλο παρά αυτονόητο ότι θα ακολουθούσε τα βήματα του πατέρα της, του μεγαλύτερου Έλληνα εφοπλιστή. Για την ακρίβεια, χρειάστηκε να εγκαταλείψει την ιατρική της καριέρα στη Βρετανία, για να μπει στην εταιρεία του πατέρα της και να πάρει το βάπτισμα του πυρός σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, αμέσως μετά τη χρεοκοπία της Lehman Brothers και την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

Σήμερα, έπειτα και από το θάνατο του κορυφαίου Έλληνα εφοπλιστή, η 39χρονη Μαρία Αγγελικούση αναλαμβάνει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης σε μία περίοδο που ο κλάδος βρίσκεται και πάλι σε σταυροδρόμι. Η μετάβαση σε ένα μέλλον χαμηλών ρύπων απαιτεί από τους εφοπλιστές να λάβουν αποφάσεις με μεγάλο διακύβευμα. Και ο Γιάννης Αγγελικούσης ήταν γνωστός για την ικανότητά του να διαβάζει τις αγορές και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης