Περιβάλλον

Στη Δυτική και την Ανατολική Μάνη ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αμυράς

Στη Δυτική και την Ανατολική Μάνη ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αμυράς
Ο κ. Αμυράς απηύθυνε κάλεσμα για ανοικτή διαβούλευση και κοινωνική συναίνεση γύρω από την αναθεώρηση των δασικών χαρτών

Τον κύκλο συναντήσεων με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ανά την Ελλάδα για το ζήτημα των δασικών χαρτών συνεχίζει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Δυτική και την Ανατολική Μάνη, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετείχε σε διαδοχικές διασκέψεις με τους βουλευτές Μεσσηνίας, Ιωάννη Λαμπρόπουλο, Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά και Αλέξη Χαρίτση, με τους βουλευτές Λακωνίας, Αθανάσιο Δαβάκη, Νεοκλή Κρητικό και Σταύρο Αραχωβίτη, με τους δημάρχους Δυτικής και Ανατολικής Μάνης, Δημήτρη Γιαννημάρα και Πέτρο Ανδρεάκο, καθώς και με εκπροσώπους τοπικών φορέων, αγροτών, κτηνοτρόφων και της κοινωνίας των πολιτών.

98_3.JPG

Ο κ. Αμυράς απηύθυνε κάλεσμα για ανοικτή διαβούλευση και κοινωνική συναίνεση γύρω από την αναθεώρηση των δασικών χαρτών, που αποτελεί μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση για την Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, μετά το πέρας των συναντήσεων, δήλωσε: «Οι δασικοί χάρτες δεν έχουν κομματικό χρώμα. Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ωριμάσει και ήρθε η ώρα να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι για να βρούμε λύσεις για τους πολίτες σε ζητήματα που παρέμεναν άλυτα επί δεκαετίες. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάνης, όπου ο λόγος ήταν συμβόλαιο, είναι ένα από τα κύρια θέματα που επεξεργάζεται η άτυπη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως άλλωστε και το ζήτημα των δασωμένων αγρών. Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της Μάνης και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε και το δάσος και τις ιδιοκτησίες των πολιτών, όπως άλλωστε το Σύνταγμα επιτάσσει».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης