Ενέργεια

Πρόταση Biden 174 δισ. δολ. για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων - Τι ζήτησε από τους κατασκευαστές

Πρόταση Biden 174 δισ. δολ. για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων - Τι ζήτησε από τους κατασκευαστές
Ο Biden υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ υπολείπονται της Κίνας, η οποία πωλεί περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα

Πρόταση ύψους 174 δισ. δολ. παρουσίασε χθες (18/5) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, παροτρύνοντας τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να μην παράγουν οχήματα μηδενικής εκπομπής ρύπων στο εξωτερικό για την κάλυψη των αναγκών των Αμερικανών καταναλωτών.

Κατά την επίσκεψή του σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Ford Motor Co στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι: «Χρειαζόμαστε οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, αλλά και άλλες εταιρίες να συνεχίσουν να επενδύουν εδώ στην Αμερική και να μην παίρνουν τα οφέλη των δημόσιων επενδύσεών μας και να επεκτείνουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στο εξωτερικό».

Οι επικρίσεις

Είναι γνωστό ότι η Ένωση εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία (The United Auto Workers -UAW) έχει ασκήσει κριτική στην General Motors Co (GM) για την ανακοίνωσή της ότι θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο Μεξικό για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και στη Ford για την επιδίωξη παραγωγής μερικών τύπων ηλεκτρικών οχημάτων επίσης, στο Μεξικό αντί του Οχάιο.

Η GM σημείωσε ότι πρόσφατα ανακοίνωσε περίπου 9.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και την επένδυση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ford Μπιλ Φορντ δήλωσε στην ίδια εκδήλωση ότι ο Biden «κατανοεί ότι η κατασκευή πραγμάτων σε αυτή τη χώρα έχει σημασία», προσθέτοντας ότι η εταιρία δίνει εργασία σε περισσότερους εργαζόμενους που ανήκουν στην UAW, σε σύγκριση με τους άλλους ανταγωνιστές της στο Ντιτρόιτ.

Η UAW θέλει επίσης η GM να αναγνωρίσει το εργατικό συνδικάτο και στις κοινοπραξίες της για την παραγωγή μπαταριών. Η Ford εξετάζει τη συγκρότηση παρόμοιων κοινοπραξιών.

Τέλος, ο Biden υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ υπολείπονται της Κίνας, η οποία πωλεί περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης