Τελευταία Νέα
Ενέργεια

MacGregor (Engie): Αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας, αν εκτοπιστεί το φυσικό αέριο

MacGregor (Engie): Αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας, αν εκτοπιστεί το φυσικό αέριο
Το προγραμματισμένο κλείσιμο σταθμών παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα και η γήρανση πυρηνικών σταθμών θα αφαιρέσει 70 GW σε όλη την Ευρώπη έως το 2030, ενώ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται
Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωποι με υψηλότερους λογαριασμούς ενέργειας θα βρεθούν αντιμέτωποι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, σε περίπτωση που οι κυβερνήσεις «συμπιέσουν» το φυσικό αέριο και βασιστούν μόνο στην «καθαρή» ηλεκτρική ενέργεια για να επιτύχουν τους στόχους ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050.

Τα λόγια αυτά ανήκουν στην Διευθύνουσα Σύμβουλο της Engie, Catherine MacGregor και το Bloomberg αναμεταδίδει την συγκεκριμένη άποψη, σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλη κουβέντα για τον ρόλο του φυσικού αερίου στον ενεργειακό μετασχηματισμό των οικονομιών.

«Εάν στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απανθρακοποίηση πραγματοποιηθεί μόνο μέσω των πράσινων λύσεων ηλεκτρικής ενέργειας, η δική μας εσωτερική εκτίμηση είναι ότι θα δημιουργήσει πρόσθετο κόστος περίπου 30% έως το 2050. Η μετάφρασή του είναι της τάξεως των 150 ευρώ ετησίως σε λογαριασμό οικιακής ενέργειας για τα επόμενα 30 χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά στους αναλυτές η MacGregor.

Αύξηση των ΑΠΕ

Χθες (18/5) έγινε γνωστό το σχέδιο του ενεργειακού κολοσσού της Γαλλίας η αύξηση των επενδύσεων στις ΑΠΕ. Παράλληλα, σε περίοπτη θέση και το φυσικό αέριο ως προς την ασφάλεια του εφοδιασμού.

Το προγραμματισμένο κλείσιμο σταθμών παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα και η γήρανση πυρηνικών σταθμών θα αφαιρέσει 70 GW σε όλη την Ευρώπη έως το 2030, ενώ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται, δήλωσε η MacGregor.

«Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάγκη τροφοδοσίας φυσικού αερίου και σε αυτό το πλαίσιο, το gas fleet της Engie είναι σε πολύ καλή θέση για να υποστηρίξει το σύστημα, το οποίο θα αντιμετωπίσει μια αυστηρότερη ισορροπία ζήτησης-προσφοράς», είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η εταιρεία ετοιμάζει την κατασκευή νέων μονάδων φυσικού αερίου στο Βέλγιο για να αντικαταστήσει τους πυρηνικούς της σταθμούς, εάν υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός της αγοράς. Η Engie ενισχύει τις επενδύσεις της στην παραγωγή βιομεθανίου και πράσινου υδρογόνου, ενώ σκοπεύει να προσαρμόσει το δίκτυο αγωγών της προκειμένου να μπορεί να μεταφέρει αυτά τα ανανεώσιμα καύσιμα, τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν σχεδόν όλη τη ζήτηση φυσικού αερίου της Γαλλίας έως το 2050.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης