Χρηματιστήριο & Αγορές

Ευκαιρίες στις ενεργειακές μετοχές από τον κλυδωνισμό λόγω αύξησης Alpha - Bull το διεθνές σκηνικό σε 8 διαγράμματα

Ευκαιρίες στις ενεργειακές μετοχές από τον κλυδωνισμό λόγω αύξησης Alpha - Bull το διεθνές σκηνικό σε 8 διαγράμματα
Η τεχνική εικόνα των αγορών σε 8 διαγράμματα - Σε θετικό έδαφος MOH, Cenergy, ΔΕΗ, Τιτάνας
Σχετικά Άρθρα
(upd)Ισχυρός ο δείκτης του σύνθετου PMI στις ΗΠΑ 70,1 για τον Μάϊο από 64,7 τον Απρίλιο δείχνει ότι η οικονομία δυναμώνει με αντίστοιχα καλή πορεία των δεικτών στην Ευρώπη.
Η Wall ξεκίνησε ανοδικά S&P 4187 +0,69% και NASDAQ +0,45% 13.595. Καλή εικόνα και στην Ευρώπη με τον DAX +0,6% 15.460 και Eurostoxx +0,79% 4.032.
Oι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ χαμηλότερα των εκτιμήσεων για τον Απρίλιο στα 5,85 εκατ, αναμένονταν 6,07 εκατ.
Τα κέρδη μετριάστηκαν όταν η Κίνα ανακοίνωσε το μπλόκο της χρήσης του Bitcoin, το οποίο επανήλθε σε διορθωτική τροχιά -9% , μηδενίζοντας παράλληλα τα κέρδη του NASDAQ.
Η διαρροή ότι μέλη της Επιροπής της FED με κυριότερο εκπρόσωπο τον Kaplan ζήτησαν να ξεκινήσει η συζήτηση για το taper, δηλαδή την απόσυρση των μέτρων στήριξης ρευστότητας, από την στιγμή που η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας έχει ισχυροποιηθεί, σήμανε την ανάκαμψη της Wall, την ώρα που μετά την Morgan Stanley η Credit Suisse μιλούσε για διορθωτική κίνηση.
Σε σχέση με την αύξηση κεφαλαίου της της Alpha θα υπάρξει εκροή ρευστότητας από την αγορά, αλλά τα fundamentals των ενεργειακών μετοχών δεν επηρεάζονται.
Και κατά συνέπεια δημιουργούνται επενδυτικές ευκαιρίες.
Tην μεγαλύτερη πτώση από τον τομέα σημειώνουν οι BIOXAΛΚΟ - 3% στα 4,60 ευρώ, ΕΛΠΕ - 2% στα 6,06 ευρώ, ΑΔΜΗΕ -2%.
Αντίθετα σε θετικό έδαφος έκλεισε η Motor Oil στα 13,67 e , όπου το επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από το εξωτερικό.H Cenergy +2,19% στα 2,795 e , ο Tιτάνας +2,53% στα 17,86 e και η ΔΕΗ + 1,66% στα 8,87 e έκλεισαν ανοδικά.
Το χρηματιστήριο στο - 2,35% στις 867,56 μονάδες αλλάζει τελείως εικόνα λόγω της αύξησης της Alpha.

Η νέα εικόνα του διεθνούς περιβάλλοντος

Προφανώς οι αγορές αιφνιδιάζοντας όπως πάντα πάιρνουν θετικά το taper, γιατί θα συμβάλλει στον έλεγχο των πληθωριστικών προσδοκιών.
Νέο χαρακτηριστικό η ξαφνική ισχυροποίηση τω εταιριών τεχνολογίας, που στηρίζεται από αρκετά επενδυτικά τμήματα όπως αυτά της Wells Fargo και της BMO.
O Brian Belski της ΒΜΟ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι μετοχές των μεγάλων εταιριών τεχνολογίας, χάρις τα ισχυρά cash flows και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης παραμένουν στο κέντρο των επενδυτικών επιλογών με ορίζοντα 3 - 5 ετών. Κατά ορισμένους το P/E 25 μετά την πτώση δεν είναι ακριβό, καθώς το growth είναι μεγάλο και επαναλαμβανόμενο.
Δεν αποκλείεται μάλιστα αν η αγορά προεξοφλήσει ότι η FED κινείται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα στον έλεγχο του πληθωρισμού να επαναφέρει συστηματικότερα στο επίκεντρο τις μετοχές ανάπτυξης έναντι των παραδοσιακών, που έχουν να κάνουν με το άνοιγμα της οικονομίας.

Όπως και να έχει μια ομαλή Wall χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί και να ανακάμψει το ελληνικό χρηματιστήριο και αυτό φάνηκε τις τελευταίες ημέρες.
Ο S&P όπως δείχνει και η χαρτογράφηση της Credit Suisse κράτησε τις 4.070 μονάδες χθες 19/5 και έκλεισε στις 4.159 στις 20/5.
Αν περάσει τις 4.188 ενδεχομένως να επιχειρήσει νέο υψηλό στις 4.238, αιφνιδιάζοντας και την Goldman που τηρεί μάλλον bear στάση αλλά και τον τηλεοπτικό γκουρού του CNBC Mike Santoli που βλέπει πλαγιοκαθοδική κίνηση.
Από ελληνικής πλευράς το focus είναι σε ΜΟΗ, Τιτάνα, Μυτιληναίο, ΕΛΠΕ και ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα είναι οι βασικοί ευνοημένοι.
Δεν αποκλείεται η ανάκαμψη των μετοχών ΑΠΕ στην Wall όπως της Emphase Energy να επαναφέρει το ενδιαφέρον και στην ΤΕΝΕΡΓΑ.


Η εικόνα του S&P σύμφωνα με την Credit Suisse


grf1.PNG


Ο Nasdaq μετά από μια ισχυρή πίεση με βουτιά από τις 14.150 της Μεγάλης Εβδομάδας που μέχρι τώρα είναι διπλή κορυφή, δείχνει ότι περνώντας πάνω από το 13.500 μπορεί να επιχειρήσει ένα νέο τεστ για τρίτη φορά προς την κορυφή, αν και οι 13.750 μονάδες στις 7/5 δεν αποδείχθηκαν αρκετές με αποτέλεσμα την διόρθωση μέχρι τις 13.000 στην συνέχεια.
Ο Νasdaq έχει κερδίσει και πάλι έδαφος με σημαντική ανάκαμψη των βαριών χαρτιών της τεχνολογίας, ακόμα και της TESLA στο +4% μετά το σφυροκόπημα διαρκείας.




grf2.PNG



Το brent θα τεστάρει και πάλι την περιοχή των 71,38 δολ. ανά βαρέλι που σημαίνει ότι η τάση του παραμένει ανοδική και ενδέχεται να το δούμε σε υψηλότερα επίπεδα.
Σήμερα δυναμώνει στα 66,58 δολ +2,26% με το crude να ακολουθεί στο +2,87% στα 63,73 δολ.
Ανοδικά 3% και το αλουμίνιο στα 2.444 δολ/τόνος.


23_4.JPG




Το ευρώ παραμένει ισχυρό και θα ενδυναμωθεί περαιτέρω σύμφωνα με την Credit Suisse στο 1,2324  κατεύθυνση που συμφωνεί και η Goldman με στόχο το 1,28 σε 12 μήνες αλλά διαφωνεί η Morgan Stanley με στόχο το 1,18.



grf3.PNG



Ο Eurostoxx 50 αν διασπάσει το επίπεδο του 4041 / 4045 με κλείσιμο 20/5 στις 3.999,91 θα δώσει σήμα για συνέχεια ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.



grf4.PNG



Οι αναδυόμενες αγορές στις οποίες ανήκει και η Ελλάδα, η οποία κερδίζει πόντους στα διεθνή κεφάλαια τους τελευταίους δύο μήνες θα πρέπει να ξεπεράσουν ένα σημείο που βρίσκεται υψηλότερα, όπως βλέπουμε στο παρακάτω διάγραμμα στις 46,22/54 για να αποτήσουν ανοδική δυναμική.



grf5.PNG



Η Κίνα που στο τελευταίο δίμηνο βρέθηκε σε μια σημαντική διόρθωση δείχνει χαρακτηριστικά ανάκαμψης καθώς κρατήθηκε πάνω από τον ΚΜΟ των 63 ημερών.
Τεχνικά αν διασπάσει την περιοχή των 3.525 - 31 μονάδων, έχοντας κλείσει στις 20/5 στις 3.506 θα ανοίξει με στόχο τις 3.645.
Οι κινεζικές μετοχές υψηλής τεχνολογίας μετά την περιπέτεια του Archegos Fund αλλά και την σταδιακή εξομάλυνση στην προσαρμογή των προδιαγραφών που τους έβαλε η αμερικανική κεφαλαιαγορά, θεωρούνται ευκαιρίες από τους μεγάλους διεθνείς οίκους μετά την πτώση τους.


grf6.PNG



Τέλος ο χρυσός δε θα μπρούσε να λείπει από το πληθωριστικό play της αγοράς καθώς διέσπασε τον ΚΜΟ των 200 ημερών στα 1.845 δολ και ο στόχος ανεβαίνει στις 1959/66 μονάδες με 1877 δολ/ουγγιά τρέχουσα τιμή .



grf7.PNG


Όλα τα δεδομένα συνηγορούν σε ένα καυτό καλοκαίρι για τις αγορές, όπου οι εναλλαγές των προσδοκιών είναι γρήγορες δημιουργώντας συνεχώς επενδυτικές ευκαιρίες.
Η επίθεση από τις κεντρικές τράπεζες στα κρυπτονομίσματα είχε μερική μόνο επιτυχία, καθώς και η επιχείρηση φορολόγησης των συναλλαγών τους που ξεκινάει.
Με το BITCOIN στα 40.000 δολάρια και τον Rubinstein, ιδρυτή του Carlyle και με εκπομπές profiles κορυφαίων του αμερικανικού κατεστημένου στο Bloomberg, να δηλώνει ότι," με αυτά θα ζήσουμε", καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό δύσκολα θα αλλάξει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης