Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ με τιμή 1 ευρώ προχωράει η Alpha Bank - Χωρίς dilution οι παλαιοί μέτοχοι

Σε αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ με τιμή 1 ευρώ προχωράει η Alpha Bank - Χωρίς dilution οι παλαιοί μέτοχοι
H Alpha bank προχωράει σε αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ με τιμή 1 ευρώ

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ή εύρους 750 – 800 εκατ. ευρώ προχωρά η Alpha Bank με στόχο να προωθήσει την αναπτυξιακή προοπτική της, επιβεβαιώνοντας πλήρως αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Bankingnews από τις 15 και 17 Μαΐου 2021.
Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank είναι η πρώτη αναπτυξιακή αύξηση που δεν έχει στόχο να καλύψει μαύρες τρύπες του παρελθόντος αλλά να καλύψει τη δανειακή επέκταση και την αναπτυξιακή προοπτική του ομίλου.

Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου θα καθοριστεί στο 1 ευρώ ενώ θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους παλαιούς μετόχους ανεξαιρέτως να διατηρήσουν το υφιστάμενο ποσοστό τους.
Θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι αυτή η ειδικό φόρμουλα δεν εμπεριέχει κανένα dilution ή απίσχναση ή αραίωση για τους παλαιούς μετόχους.
Δεν θα υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου με άσκηση δικαιωμάτων αλλά με μία ειδική φόρμουλα ώστε όλοι οι παλαιοί μέτοχοι να διατηρήσουν το ποσοστό τους.
Η τιμή του 1 ευρώ ισοδυναμεί με premium 15% σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή στα 0,8680 ευρώ.
Η Alpha Bank διαθέτει 1,54 δισ. μετοχές και με τιμή αύξησης κεφαλαίου στο 1 ευρώ σημαίνει ότι θα εκδώσει επιπλέον 800 εκατ. μετοχές.
Πρακτικά, δηλαδή, θα διαθέτει μετά την αύξηση 2,34 δισ. μετοχές με εκτιμώμενη μελλοντική χρηματιστηριακή τιμή τα 1,5 ευρώ, συνολική χρηματιστηριακή αξία 3,5 δις.
Η Alpha Bank ΔΕΝ θα προχωρήσει σε reverse split της μετοχής και θα διατηρήσει το υφιστάμενο καθεστώς μετοχών.

Πως θα συμμετάσχουν οι παλαιοί μέτοχοι

H Alpha Bank δεν θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου με τον κλασικό τρόπο άσκησης δικαιωμάτων αλλά θα επιτρέψει σε όλους τους παλαιούς μετόχους, ανεξαιρέτως Ελλήνων ή ξένων, να διατηρήσουν τα υφιστάμενα ποσοστά τους.
Οι βασικοί μέτοχοι της Alpha Bank είναι:
Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με 11%
Paulson με 7,32% ή 6,5% με το ΤΧΣ
BlackRock με 5,20%
Capital Group με 3,22%
Norges Bank με 3,20%
Vanguard με 2,96%
Alpha Asset Management με 2,2%

Ποια θα είναι η αποτίμηση της Alpha Bank;

Η Alpha Bank θα χρηματιστηριακή αξία μετά την αύξηση κεφαλαίου περίπου 2,3 δις. ευρώ και τα κεφάλαια της θα είναι 6,5 δις. ευρώ, που αυτό συνεπάγεται 0,35 τιμή προς λογιστική αξία (P/BV).
Εάν η χρηματιστηριακή αξία φτάσει τα 3,5 δις. θα έχει αποτίμηση 0,53 P/BV, όσο είναι περίπου σήμερα και η Eurobank.


Alpha Bank: Επιβεβαιώνει αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ. με JP Morgan και Goldman Sachs


Σε επιβεβαίωση των πληροφοριών του Bankingnews περί σχεδιασμών για αύξηση κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ προχώρησε η Alpha Bank, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου, έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους Ευρώ 0,8 δισ. περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης