Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

S.Keen: Μακρυά οι οικονομολόγοι από τις συζητήσεις για το κλίμα

S.Keen: Μακρυά οι οικονομολόγοι από τις συζητήσεις για το κλίμα
Οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος είχαν προβλεφθεί στη δημοσίευση του 1972 «The Limits to Growth»

Σε μεγάλο βαθμό έχει υποτιμηθεί η πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής ελέω των οικονομικών προβλέψεων, σύμφωνα με τα λεγόμενα κορυφαίου καθηγητή, που αναμεταδίδει το CNBC. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η καθυστέρηση των προσπαθειών ανάκαμψης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο λόγος για τον Steve Keen, συνεργάτης του Ινστιτούτου Στρατηγικής, Ανθεκτικότητας και Ασφάλειας του University College London, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι γενικοί οικονομολόγοι «σκόπιμα και εντελώς» αγνόησαν τα επιστημονικά δεδομένα και αντ 'αυτού «δημιούργησαν τα δικά τους νούμερα» για να ταιριάζουν στα μοντέλα της αγοράς τους.

Μιλώντας στο «Street Signs Asia», αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει για τους οικονομολόγους ο καπιταλισμός, ο οποίος μπορεί να χειριστεί τα πάντα και να αγνοήσει έννοιες όπως η κλιματική αλλαγή.

6_10.JPG



Η επικίνδυνη αγνόηση


Παράλληλα, είπε ότι οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος είχαν προβλεφθεί στη δημοσίευση του 1972 "The Limits to Growth" - μια διχαστική έκθεση σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες της παγκόσμιας επέκτασης - αλλά οι οικονομολόγοι τότε και από τότε απέτυχαν να λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις τους, προτιμώντας να βασίζονται σε μηχανισμούς της αγοράς.

«Αν οι προειδοποιήσεις τους είχαν ληφθεί σοβαρά και κάναμε όπως πρότειναν, αλλάζοντας την πορεία μας από το 1975 και μετά, θα μπορούσαμε να το κάνουμε σταδιακά χρησιμοποιώντας πράγματα όπως ο φόρος άνθρακα και ούτω καθεξής. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κινητοποιηθούμε σε πολεμικά επίπεδα για να αντιστραφεί η ποσότητα του άνθρακα που έχουμε βάλει στην ατμόσφαιρα για να μειωθεί δραστικά η κατανάλωση», είπε.

Τέλος, πρότεινε την «απομάκρυνση» των οικονομολόγων από τέτοιου είδους συζητήσεις, και να γίνουν μόνο με την παρουσία πολιτικών και επιστημόνων για ένα εναρμονισμένο αποτέλεσμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης