Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα πράσινα σχέδια της Watt+Volt για 150 + 30 MW - Πρόταση για το IPCEI

Τα πράσινα σχέδια της Watt+Volt για 150 + 30 MW - Πρόταση για το IPCEI
Ήδη δραστηριοποιείται στα έξυπνα σπίτια, την ηλεκτροκίνηση και το net metering, ενώ φιλοδοξεί να υλοποιεί έργα ΑΠΕ για τρίτους

«Πράσινο» χαρτοφυλάκιο χτίζει η Watt+Volt, η οποία σχεδιάζει να επεκταθεί τόσο στο υδρογόνο όσο και στις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στην πρόσκληση των υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σημαντικών Έργων Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI) «Υδρογόνο».

Μάλιστα, η προετοιμασία του project έγινε σε συνεργασία με κάποιες άλλες εταιρείες και με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Παράλληλα, η Watt+Volt μπαίνει δυναμικά και στην παραγωγή πράσινης ενέργειας, καθώς αναπτύσσει ένα δικό της χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 150 MW ενώ σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί και στην κατασκευή «πράσινων» έργων για τρίτους έχοντας ήδη υπό ανάπτυξη ένα χαρτοφυλάκιο 30 MW.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται, εδώ και χρόνια, στην εμπορία και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, στην προμήθεια φυσικού αερίου και στην παροχή ολοκληρωμένων ενεργειακών λύσεων για τους πελάτες της, έχει ήδη εισέλθει και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας την υπηρεσία Chargespot, η οποία δίνει πρόσβαση στους χρήστες ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε πάνω από 100.000 φορτιστές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μάλιστα, οι  επιχειρήσεις που γίνονται μέλη του δικτύου Chargespot, αποκτούν έσοδα από τις φορτίσεις αλλά παράλληλα έχουν οφέλη και στον λογαριασμό ρεύματος. 

Ολοκληρωμένες «έξυπνες» λύσεις στην αυτοπαραγωγή ενέργειας

Επίσης, προσφέρει την «έξυπνη» υπηρεσία  smartwatt, μια ολοκληρωμένη software/hardware λύση, η οποία μπορεί να μετατρέψει ένα απλό σπίτι σε «έξυπνο», δίνοντας στους χρήστες τον απόλυτο έλεγχο των «έξυπνων» συσκευών τους.  

Παράλληλα, με την υπηρεσία ενεργειακού συμψηφισμού, δηλαδή  το γνωστό «Net Metering», προωθείται η αυτοπαραγωγή ενέργειας. Κάθε παροχή μπορεί να συμψηφίσει την ενέργεια που καταναλώνει με την ενέργεια που παράγει, κάνοντας χρήση μιας τεχνολογίας η οποία υπόσχεται δυνατότητα άμεσης απόσβεσης του συστήματος αλλά και σημαντική μείωση στις χρεώσεις του ρεύματος, όπως και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των τιμολογίων ρεύματος.

Μάλιστα, η εταιρεία παρέχει πλήρη ενεργειακή ανάλυση, μελέτη του κτιρίου και εξαγωγή του ενεργειακού προφίλ του πελάτη, αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, τη μελέτη και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε στέγη ή επί εδάφους και παρέχει τεχνική υποστήριξη, με συμβόλαιο συντήρησης και εγγύησης ποιότητας έως και 30 έτη και δυνατότητα αποπληρωμής μέρους του έργου με μηνιαίες δόσεις για τους πελάτες της. 

Μάλιστα, για επιχειρήσεις δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης των προγραμμάτων επιδότησης ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης