Τελευταία Νέα

Αυστραλία: Ενεργειακά assets αξίας 600 εκατ. δολ και ισχύος 300 MW «αναζητούν» αγοραστή

Αυστραλία: Ενεργειακά assets αξίας 600 εκατ. δολ και ισχύος 300 MW «αναζητούν» αγοραστή
Η Elliott Green Power προσέλαβε την συμβουλευτική εταιρεία Azure Capital και την Τράπεζα της Αμερικής για να συνδράμουν στην εύρεση αγοραστών για τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία

Ένας άλλος μεγάλος επενδυτής σε ηλιακά έργα μεγάλης κλίμακας εντείνει τις προσπάθειές του να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της στην Αυστραλία σε συνεργασία με την Elliott Green Power. Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο συνολικής ισχύος 300 MW και η αξία τους ανέρχεται σε 600 εκατ. δολ.

Η Elliott Green Power προσέλαβε την συμβουλευτική εταιρεία Azure Capital και την Τράπεζα της Αμερικής για να συνδράμουν στην εύρεση αγοραστών για τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία.

Αυτά με τη σειρά τους περιλαμβάνουν το Susan River Solar Farm και το φωτοβολταϊκό Childers - τόσο στο Queensland - όσο και το Nevertire Solar Farm στη Νέα Νότια Ουαλία. Από την πλευρά της, η εταιρεία δήλωσε ότι «δεν θα σχολιάσει τις κερδοσκοπίες της αγοράς», αλλά πρόσθεσε ότι είχε ήδη λάβει πολλές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από πιθανούς αγοραστές.

«Υπάρχει σημαντικό momentum στην αγορά των ΑΠΕ, με τους θεσμικούς επενδυτές να δείχνουν την έντονη διάθεσή τους για να εμπλακούν στην αγορά διάφορων projects. Σε αυτό συμβάλλει και η μακροπρόθεσμη δυναμική του κλάδου, που ισοδυναμεί με την ενεργειακή μετάβαση, την απαλλαγή από τον άνθρακα του ενεργειακού μείγματος και την μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας» συμπλήρωσε η εταιρεία.

Το προφίλ της θυγατρικής

Η θυγατρική εταιρεία, Elliott Management Corporation με έδρα τις ΗΠΑ διαθέτει ταμείο 40 δις. δολ. διαχειρίζεται projects για έναν αριθμό μεγάλων θεσμικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιοδοτικών ταμείων και των κρατικών κεφαλαίων. Η διαχείριση των δραστηριοτήτων της Αυστραλίας διενεργήθηκε από τον μακροπρόθεσμο διευθυντή της αγοράς ενέργειας, CEO Umberto Tamburrino μαζί με έναν διαχειριστή επενδύσεων για τον Αυστραλιανό Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Chris Twomey και τον πρώην CEO της ARENA, Ivor Frischknecht.

Νέα είσοδος στο παιχνίδι των ΑΠΕ

Μια άλλη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που είναι εισηγμένη στην ASX, η New Energy Solar, αναζητά επίσης αγοραστές για τις δύο φωτοβολταϊκά με έδρα την Αυστραλία. Η New Energy Solar ξεκίνησε μια στρατηγική επισκόπηση των δραστηριοτήτων της σε μια προσπάθεια να αυξήσει την τιμή της μετοχής της, αποφασίζοντας να επικεντρωθεί σε πιο επικερδείς ηλιακές επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος της New Energy Solar, Jeffrey Whalan, δήλωσε στους μετόχους της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα έσοδα της πώλησης ως μέρος της εξαγοράς μετοχών σε μια προσπάθεια να αυξήσει την αξία των μετόχων. Η εταιρεία αναμένει να εξασφαλίσει έναν αγοραστή για τα δύο αυστραλιανά ηλιακά projects τους επόμενους μήνες.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης