Ενέργεια

ΔΕΗ: «Παράθυρο» για αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια ανοίγει η Ρήτρα Χρέωσης Αναπροσαρμογής Προμήθειας

ΔΕΗ: «Παράθυρο» για αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια ανοίγει η Ρήτρα Χρέωσης Αναπροσαρμογής Προμήθειας
Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι από 5/8 προστίθεται η χρέωση Ρήτρας Αναπροσαρμογής Χρέωσης Προμήθειας

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ για ενεργοποίηση της Ρήτρας Χρέωσης Αναπροσαρμογής Προμήθειας από 5/8 αναμένεται σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές της χονδροεμπορικής, να ανοίξει το παράθυρο για αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια.

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι από 5/8/2021 προστίθεται η χρέωση Ρήτρας Αναπροσαρμογής Χρέωσης Προμήθειας, όπως περιγράφεται στην ενότητα Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρέωσης Προμήθειας.

Παράλληλα, δεν θα ισχύει από 5/8/2021 η χρέωση CO2 (ευρώ/KWh) η οποία καταργείται.

Οι νέες τιμές για τα οικιακά τιμολόγια θα συνοδεύονται από μείωση ονομαστικής τιμής κατά 30% και έκπτωση συνέπειας για τον πελάτη της τάξης του 5%.Η ρήτρα αναπροσαρμογής που ενεργοποιείται από 5/8 , θα έχει ισχύ με άνω όριο χονδροεμπορικής τιμής τα 50 ευρώ/MWh και κάτω όριο 40 ευρώ/MWh.

Επειδή η τιμή τον Μάιο ήταν στα 65 ευρώ, εάν η τιμή δεν υποχωρήσει, πράγμα που φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο στις παρούσες συνθήκες, αυτό θα επιφέρει έμμεσες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια.Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, για το Γ’ 2021 και Γ’ 2022, αυξήσεις θα υπάρχουν στις μικρές εμπορικές και επαγγελματικές επιχειρήσεις, καθώς και στην βιομηχανία με σύνδεση Μέσης Τάσης.



111_4.JPG


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης