Ενέργεια

Kέρδη 2,1 δισ δολ για το α' εξάμηνο της Trafigura που διεκδικεί την ΛΑΡΚΟ

tags :
Kέρδη 2,1 δισ δολ για το α' εξάμηνο της Trafigura που διεκδικεί την ΛΑΡΚΟ

Τα έσοδα αυξήθηκαν 19% το πρώτο εξάμηνο σε 98,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2020

 

Η Trafigura Group Pte Ltd μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες εμπορίας commodity στον κόσμο και η οποία διεκδικεί την ΛΑΡΚΟ, ανακοίνωσε σήμερα 11/6 τα εξαμηνιαία της αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν μια ισχυρή εμπορική και χρηματοοικονομική απόδοση σε ένα ταχέως εξελισσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, με μικτό κέρδος ρεκόρ, EBITDA και καθαρά κέρδη για την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2021.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 19% σε 98,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2020 ως αποτέλεσμα της αύξησης των συναλλαγών και των υψηλότερων τιμών των εμπορευμάτων.
Το μικτό κέρδος σημείωσε άνοδο 54% στα 4,3 δισ. δολ. Η ακόμη ισχυρότερη αύξηση των καθαρών κερδών σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια από 0,5 δις. δολ. ΗΠΑ την ίδια περίοδο σε σχέση με πέρυσι αντικατοπτρίζει εν μέρει τη σταθεροποίηση των βιομηχανικών περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου, τα οποία είχαν αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, σε συνδυασμό με μια πολύ ισχυρή εμπορική απόδοση .
Τα EBITDA ήταν 3,7 δισ. USD, αυξημένο 53% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Και τα δύο κύρια τμήματα συναλλαγών, προϊόντα πετρελαίου και πετρέλαιο, μέταλλα και ορυκτά, παρουσίασαν αυξημένο όγκο συναλλαγών, υψηλότερα περιθώρια και μεγαλύτερα μικτά κέρδη.
Το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε σε 4,3% από 3,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Διαρθρωτικές αλλαγές και ενεργειακή μετάβαση

Οι συνθήκες της αγοράς, καθοδηγούμενες σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική ανάκαμψη, υπογράμμισαν την ανάγκη για αξιόπιστους παρόχους υπηρεσιών όπως η Trafigura με δεξιότητες διαχείρισης κινδύνου, παγκόσμιο δίκτυο, περιουσιακά στοιχεία και οικονομική ικανότητα να βοηθούν τους πελάτες να πλοηγηθούν σε αυτές τις αγορές αναφέρει η ανακοίνωση.
«Αυτή η εξαιρετική απόδοση του πρώτου εξαμήνου αντικατοπτρίζει τις συνεχείς προσπάθειές μας για την οικοδόμηση επιχειρηματικών πελατών, την επέκταση του αποτυπώματος των προϊόντων μας και την προσαρμογή σε διαρθρωτικές αλλαγές σε πολλές αγορές βασικών προϊόντων, με γνώμονα την ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Trafigura, Jeremy Weir.
Η περίοδος περιλάμβανε την ανακοίνωση ενός αριθμού βασικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης 10% στη ρωσική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Vostok Oil, καθώς και επενδύσεις σε έργα πράσινου υδρογόνου, αποθήκευσης μπαταριών και παραγωγής νικελίου, υποδεικνύοντας τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η μετάβαση ενέργειας, μαζί με τις τεχνολογίες και τα υλικά που απαιτούνται για την υποστήριξή της στην επιχείρηση εμπορευμάτων. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της περιόδου ήταν η ουσιαστική ενίσχυση της συνολικής χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου που του επιτρέπει να χειριστεί μεγαλύτερες εμπορικές ροές.
«Ο Όμιλος Trafigura εμφανίστηκε ενισχυμένος από την αναστάτωση που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19. Περιμένουμε πολύ ισχυρές επιδόσεις για ολόκληρο το έτος και κοιτάζουμε με αυξανόμενη αυτοπεποίθηση έως το 2022 », κατέληξε ο Jeremy Weir.


www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης