Ενέργεια

Πώς υποδέχτηκε η αγορά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ - Πτώση 6,5% στα 67 δολ το crude

Πώς υποδέχτηκε η αγορά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ - Πτώση 6,5% στα 67 δολ το crude
Η συμφωνία δημιουργεί ευκαιρία για αγορές για τους επενδυτές, σύμφωνα με τους αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

(upd)Με θετικό τρόπο αντιμετώπισαν οι αγορές τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ έπειτα από την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με το CNBC, οι τιμές του μαύρου χρυσού στην Ασία υποχώρησαν κατά σχεδόν 1% σήμερα.

Συγκεκριμένα, το αργό υποχωρεί 6,5% στα 67 δολ/βαρέλι και το brent σημειώνει πτώση 5,6% στα 69,4 δολ/βαρέλι.
Σε κάθε περίπτωση, «μια συμφωνία είναι καλύτερη από καμία συμφωνία» για τον ΟΠΕΚ +, σύμφωνα με αναλυτή πετρελαίου που δήλωσε, σύμφωνα με το CNBC, ότι η διατήρηση του αδιεξόδου μπορεί να σήμαινε αύξηση της παραγωγής και πτώση των τιμών.

«Νομίζω ότι αποφάσισαν ότι η συμφωνία ήταν καλύτερη από καμία συμφωνία», δήλωσε στο CNBC ο Andy Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates.

Η πρόκληση του επόμενο εξαμήνου

Η συμφωνία ήρθε σε μια στιγμή κατά την οποία οι τιμές του πετρελαίου κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμιση ετών περίπου.

«Εάν δεν επιτυγχανόταν συμφωνία, θα μπορούσε η κάθε χώρα να προχωρήσει ελεύθερα σε αύξηση της παραγωγής, σε μια περίοδο κατά την οποία η ανάκαμψη της ζήτησης παραμένει ζητούμενο δεδομένης της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα», σχολίασε ο Lipow.

Η συμφωνία δημιουργεί ευκαιρία για αγορές για τους επενδυτές, υποστηρίζει ο Lipow. Το θετικό είναι ότι ο ρυθμός στον οποίο ο ΟΠΕΚ+ αποκαθιστά την παραγωγή είναι πιο αργός από την παρατηρούμενη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, γεγονός το οποίο θα υποστηρίξει το επίπεδο των τιμών.

«Πραγματικά, αυτή είναι μια ευκαιρία για αγορές για τους επόμενους έξι μήνες, καθώς τα αποθέματα σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να μειώνονται. Εδώ στις ΗΠΑ, μειώσαμε τα αποθέματά μας αργού πετρελαίου κατά 75 εκατομμύρια βαρέλια από την 1η Απριλίου και αυτό είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο», είπε ο ίδιος. Εκτίμησε, δε, ότι η τιμή του Brent θα μπορούσε να φτάσει τα 78 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης