Ναυτιλία

Πρωτοφανής συνωστισμός στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς

Πρωτοφανής συνωστισμός στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς

 Ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων – Διευρύνουν τα ωράρια λειτουργίας

 

Με πρωτοφανή συμφόρηση στα λιμάνια της Νότιας Καλιφόρνιας, τα λιμάνια του Λος Άντζελες και της παραλίας Λονγκ λαμβάνουν πρωτοφανή βήματα για να διευκολύνουν το logjam.

Τα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς είναι γειτονικά στο συγκρότημα λιμένων San Pedro Bay και κατατάσσονται ως τα κορυφαία λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε συνδυασμό μεταφέρουν περίπου το 40% του συνόλου των εμπορευματοκιβωτίων που εισέρχονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο και περίπου το 30% όλων των εξαγωγών εμπορευματοκιβωτίων.
Σύμφωνα με το gcaptain.com τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των πλοίων τόσο στο λιμάνι και αρόδου, όσο και στην έξοδο από την ακτή έχουν φτάσει σε υψηλό όλων των εποχών, με νέα ρεκόρ να καταγράφονται καθημερινά.

Μετά από διαβούλευση με πολλούς ενδιαφερόμενους φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού και το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, τα λιμάνια του Λονγκ Μπιτς και του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν σήμερα νέα μέτρα για τη βελτίωση της κυκλοφορίας των εμπορευμάτων και τη μείωση των καθυστερήσεων καθώς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ρεκόρ όγκου.

Συγκεκριμένα, και οι δύο λιμένες θα επεκτείνουν τις ώρες κατά τις οποίες τα φορτηγά μπορούν να παραλαμβάνουν και να επιστρέφουν εμπορευματοκιβώτια, μέτρα που αποσκοπούν στην ενίσχυση των χερσαίων δραστηριοτήτων των λιμένων για να αντιμετωπιστεί η άνευ προηγουμένου αύξηση του όγκου φορτίου .
Ο Mario Cordero, Εκτελεστικός Διευθυντής του Λιμανιού του Λονγκ Μπιτς, ανακοίνωσε ότι το Λονγκ Μπιτς θα κάνει το πρώτο βήμα προς μια εφοδιαστική αλυσίδα όλο το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα, μεγιστοποιώντας τις νυχτερινές λειτουργίες.
Εν τω μεταξύ, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Port of Los Angeles Gene Seroka ανακοίνωσε ότι το Λιμάνι του Λος Άντζελες θα επεκτείνει τις ώρες λειτουργίας της πύλης το Σαββατοκύριακο. Με το όνομα "Accelerate Cargo LA", το πρόγραμμα του λιμένα του Λος Άντζελες θα λειτουργήσει πιλοτικά για να διασφαλίσει ότι η διαθεσιμότητα της πύλης πληροί τις απαιτήσεις φορτίου και παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια για τη βελτίωση της αποδοτικότητας. Και οι δύο λιμένες καλούν επίσης τους φορείς εκμετάλλευσης των θαλάσσιων τερματικών να ενθαρρύνουν τη χρήση όλων των διαθέσιμων ωρών πύλης, ιδίως τις νυχτερινές πύλες, για να μειώσουν τη συμφόρηση και να μεγιστοποιήσουν τη μεταφορά φορτίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης