Ενέργεια

Η Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο: Θα επέμβουμε στο πεδίο, παραβιάζετε την υφαλοκρηπίδα μας

Η Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο: Θα επέμβουμε στο πεδίο, παραβιάζετε την υφαλοκρηπίδα μας
«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο» δήλωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ
Με στρατιωτική επέμβαση απειλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ την Κύπρο εφόσον προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για γεωτρήσεις.
Την ίδια στιγμή, κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο για προκλητικές ενέργειες και για «βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει τα εξής:
«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας.
Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο.
Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Toυρκικά... γυμνάσια  

Στο μεταξύ, με δύο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στην «Γαλάζια Πατρίδα» απαντά η Τουρκία στις συμμαχίες που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα.
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα πρόκειται για την άσκηση ναρκοπολέμου «Nursret 2021» στο Βόρειο Αιγαίο και της μεγαλύτερης έκτασης -προετοιμασίας θαλάσσιου πολέμου- «Ανατολική Μεσόγειος 2021» από την 1/11/2021.
Στην άσκηση, ανοιχτά των Δαρδανελίων λαμβάνουν μέρος δυνάμεις από Αζερμπαϊτζάν, Πακιστάν, Κατάρ, Λιβύη, Μπαγκλαντές, αλλά και χώρες του ΝΑΤΟ όπως Ρουμανία, Ουκρανία Βέλγιο.
Ενώ στην άσκηση «Αν. Μεσόγειος 2021», θα πάρουν μέρος ειδικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν.  


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης