Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου για δεύτερη εβδομάδα

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου για δεύτερη εβδομάδα

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυξήθηκε κατά έξι σε 550 την εβδομάδα έως τις 5 Νοεμβρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου διατηρήθηκαν κοντά στα υψηλά επτά ετών.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά έξι σε 550 την εβδομάδα έως τις 5 Νοεμβρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes την Παρασκευή.
Ο συνολικός αριθμός εξέδρων αυξήθηκε κατά 250 ή 83%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά έξι στις 450 αυτή την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου παρέμειναν αμετάβλητες στις 100.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού ξεκίνησαν την εβδομάδα κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 και διαπραγματεύονταν πάνω από τα 81 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, αφού οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ+ απέρριψαν την έκκληση των ΗΠΑ να αντλήσουν περισσότερο πετρέλαιο.

Παρά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου κατά περίπου 67% μέχρι στιγμής φέτος, ορισμένες εταιρείες ενέργειας αύξησαν ελάχιστα τις δαπάνες για την παραγωγή το 2021, προτιμώντας να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των ταμειακών ροών, στη μείωση του χρέους και στην αύξηση των αποδόσεων των μετόχων.

Δαπάνες και παραγωγή

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η απόφαση των αμερικανών παραγωγών σχιστολιθικού φέτος να αντισταθούν στην άντληση περισσότερου πετρελαίου ακόμη και όταν οι τιμές αυξάνονται πλησιάζει στο τέλος της.
Αρκετές μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των BP Plc, Chevron Corp και Exxon Mobil Corp (XOM.N), σχεδιάζουν να αυξήσουν την παραγωγή ή τις δαπάνες για σχιστολιθικό το επόμενο έτος.

Η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co δήλωσε ότι οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) που παρακολουθεί σχεδιάζουν να αυξήσουν τις δαπάνες περίπου 4% το 2021 έναντι του 2020 και 11% το 2022 έναντι του 2021 .
Αυτό ακολουθεί μειώσεις κεφαλαίου ύψους περίπου 48% το 2020 και 12% το 2019.

Ο πάροχος δεδομένων, Enverus, ο οποίος δημοσιεύει τα δικά του στοιχεία καταμέτρησης γεωτρήσεων,ανέφερε ότι προστέθηκαν οκτώ εξέδρες την εβδομάδα έως τις 3 Νοεμβρίου, με το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης να είναι στην Permian στο Τέξας και το Νέο Μεξικό.

Σύμφωνα με την Enverus η Occidental Petroleum Corp πρόσθεσε δύο εξέδρες στο Permian από τα μέσα Οκτωβρίου και έχει 14 εξέδρες σε λειτουργία, καθιστώντας την τον δεύτερο πιο ενεργό χειριστή , ενώ η Pioneer Natural Resources πρόσθεσε μιατην εβδομάδα και έχει 25 εξέδρες στη λεκάνη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης