Ενέργεια

Εν μέσω ενεργειακής κρίσης κάποιοι ποντάρουν σε πετρέλαιο 250 δολαρίων το βαρέλι

Εν μέσω ενεργειακής κρίσης κάποιοι ποντάρουν σε πετρέλαιο 250 δολαρίων το βαρέλι
Κάποιοι φαίνεται πως πιστεύουν ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα φτάσουν σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ έως τώρα: στα 250 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με την παγκόσμια οικονομία να αισθάνεται βαριά τη σκιά της ενεργειακής κρίσης και τον πληθωρισμό να κάνει ήδη χαμηλές πτήσεις και να κινδυνεύει να εκτιναχθεί, το πετρέλαιο προσεγγίζει υψηλά 7 ετών στα 80 δολάρια το βαρέλι.
Την ίδια ώρα, κάποιοι φαίνεται πως πιστεύουν ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα φτάσουν σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ έως τώρα: όπως αποκάλυψε το Bloomberg, κάποιοι traders ποντάρουν ακόμα και στο πετρέλαιο των 250 δολαρίων το βαρέλι.
Τα options που βλέπουν το πετρέλαιο στα 100 δολάρια ανά βαρέλι αλλάζουν χέρια εδώ και εβδομάδες.
Όμως αυτή είναι η πρώτη φορά για φέτος που traders ποντάρουν στο πετρέλαιο των 200 δολαρίων και σε τιμές τόσο μακρινές από τις συνηθισμένες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το συνολικό κόστος όλων αυτών των συμβολαίων μαζί είναι περίπου 1 εκατ. δολάρια.  
Τα «στοιχήματα» αυτά γίνονται την ώρα που η JP Morgan προβλέπει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα εκτιναχθούν και πάνω από τα 100 δολάρια, καθώς οι σχέσεις του ΟΠΕΚ με την κυβέρνηση Μπάιντεν και τις ΗΠΑ επιδεινώνονται.
Στις τελευταίες κινήσεις, call spreads για 5 εκατ. βαρέλια μπρεντ άλλαξαν χέρια αργά την Πέμπτη στα 250/300 δολάρια.
Πρόκειται για παράγωγα στα οποία ο επενδυτής βγάζει χρήματα εφόσον το πετρέλαιο φτάσει σε επίπεδα που κανείς δεν έχει προβλέψει από το 2008, όταν οι τιμές άγγιξαν ρεκόρ.
Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί συμβόλαια για 8 εκατ. βαρέλια West Texas Intermediate στα 200/215 δολάρια καθώς 4 εκατ. βαρέλια μπρεντ στην ίδια τιμή, για τον Δεκέμβριο του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης