Ενέργεια

Peskov για γερμανική απόφαση του Nord Stream 2: Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί

Peskov για γερμανική απόφαση του Nord Stream 2: Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί
Η απόφαση προέρχεται από τον γερμανικό ρυθμιστή, άρα εκεί δεν μπορούμε να παρέμβουμε, διευκρίνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Την γερμανική απόφαση για το μπλόκο στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 σχολίασε το Κρεμλίνο, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σημείωσε ότι δεν συντρέχουν πολιτικές αιτίες πίσω από την απόφαση της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής να αναστείλει τη διαδικασία έγκρισης του έργου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Peskov, η κοινοπραξία του Nord Stream 2 με έδρα την Ελβετία πρέπει πρώτα να τακτοποιήσει εγκαίρως τα αιτήματα της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής, άρα η Ρωσία οφείλει να επιδείξει υπομονή. «Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Η απόφαση προέρχεται από τον γερμανικό ρυθμιστή, άρα εκεί δεν μπορούμε να παρέμβουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs ανέφερε ότι όσο καθυστερεί ο νέος αγωγός τόσο θα επιτείνεται η αβεβαιότητα στη Δυτική Ευρώπη για την ενεργειακή κάλυψη. «Εφόσον διαρκεί η έλλειψη ρωσικών ροών προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, τόσο οι αγορές θα πρέπει να κινούνται με βάση τις πολύ υψηλές τιμές του αερίου», ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης