Ενέργεια

Η πράσινη ανάπτυξη θα υπερδιπλασιάσει τη ζήτηση για χαλκό και νικέλιο τα επόμενα 30 χρόνια

Η πράσινη ανάπτυξη θα υπερδιπλασιάσει τη ζήτηση για χαλκό και νικέλιο τα επόμενα 30 χρόνια
Απαιτείται υπερδιπλάσιο νικέλιο και τετραπλάσιο νικέλιο για τα επόμενα 30 χρόνια, από τα τελευταία 30 χρόνια για να γίνουν όλα όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα
Σχετικά Άρθρα

Οι παγκόσμιες αγορές θα χρειαστούν τετραπλάσιο νικέλιο και διπλάσιο χαλκό τα επόμενα 30 χρόνια για να διευκολυνθεί ένας κόσμος χωρίς άνθρακα, δήλωσε την Τετάρτη 17/11, στέλεχος του Ομίλου BHP.
«Μερικά από τα μοντέλα που δοκιμάσαμε έδειξαν ότι, ας πούμε, σε έναν κόσμο χωρίς άνθρακα... ο κόσμος θα χρειαστεί σχεδόν διπλάσιο χαλκό τα επόμενα 30 χρόνια από ό,τι τα τελευταία 30», δήλωσε η Vandita Pant, Chief Commercial Officer της BHP. στη σύνοδο κορυφής FT Commodities Asia.
"Και στην περίπτωση του νικελίου η ζήτηση θα τετραπλασιαστεί.
Άρα απαιτείται τετραπλάσιο νικέλιο για τα επόμενα 30 χρόνια από τα τελευταία 30 χρόνια για να γίνουν όλα όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα", πρόσθεσε ο Pant.
Τόσο το νικέλιο όσο και ο χαλκός είναι έτοιμοι για ισχυρή κατανάλωση ως αποτέλεσμα της μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα.
Το νικέλιο χρησιμοποιείται σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ενώ ο χαλκός χρειάζεται για την καλωδίωση στα ηλεκτρικά οχήματα, τους σταθμούς φόρτισής τους και άλλες υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Trafigura προειδοποίησε για πιθανά σημαντικά ελλείμματα σε χαλκό, νικέλιο και κοβάλτιο καθώς η παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται.
Η ιχνηλασιμότητα και η βιωσιμότητα θα είναι μερικές από τις κύριες απαιτήσεις των πελατών από εδώ και πέρα, είπε η Pant της BHP, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει κάνει ένα πρόγραμμα ιχνηλασιμότητας blockchain με την Tesla (NASDAQ: TSLA) για να παρακολουθεί τις εκπομπές άνθρακα του ορυχείου νικελίου της στη Δυτική Αυστραλία.
Η BHP διεξήγαγε επίσης πρόσφατα το πρώτο της φορτίο χαλκού ουδέτερου άνθρακα, από τη Χιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, προσθέτοντας ότι είναι "ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης