Η έντονη δραστηριοποίηση της RWE στην αγορά της Ν. Κορέας για έργα 1,5 GW στα offshore αιολικά

Η έντονη δραστηριοποίηση της RWE στην αγορά της Ν. Κορέας για έργα 1,5 GW στα offshore αιολικά
Η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι το γραφείο της στη Σεούλ θα ηγηθεί της ανάπτυξης και του σχεδιασμού του έργου
Σχετικά Άρθρα

Η RWE και η Ulsan Metropolitan City πρόκειται να συνεργαστούν για την ανάπτυξη έως και 1500 MW πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας. Η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι το γραφείο της στη Σεούλ θα ηγηθεί της ανάπτυξης και του σχεδιασμού του έργου. Κατά την διάρκεια της φάσης του σχεδιασμού και της αδειοδότησης του έργου, η πόλη Ulsan θα καλύψει τα κυβερνητικά θέματα.

Τα επόμενα στάδια

Μετά από διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες αρχές, τις ενώσεις και την τοπική κοινότητα, θα εκπονηθεί μελέτη σκοπιμότητας για τον καθορισμό του σχεδίου ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων στα ανοιχτά της ακτής Ulsan. Ο Song Chul-ho, δήμαρχος της Ulsan Metropolitan City, δήλωσε: «Η εκτεταμένη διεθνής εμπειρία της RWE στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία υπεράκτιων αιολικών έργων, φέρνει τεχνογνωσία αλλά και δυνατότητες διαχείρισης κινδύνου που είναι ζωτικής σημασίας.

Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας με την RWE μπορεί να ξεκλειδώσει το αναξιοποίητο δυναμικό στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και στην τοπική οικονομία και τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας στο Ulsan».

Από την πλευρά της RWE και τον CEO στα χερσαία αιολικά, Sven Utermöhlen «Υπάρχει θέληση να επεκτείνουμε περαιτέρω την παρουσία μας στην αγορά της Νότιας Κορέας, η οποία θεωρείται μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές στην υπεράκτια αιολική ενέργεια. Ο εξαιρετικός αιολικός πόρος της Νότιας Κορέας σε συνδυασμό με τα βαθιά νερά κοντά στη ζήτηση ενέργειας αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τα offshore αιολικά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης