Ενέργεια

Ρεκόρ προμήθειας φυσικού αερίου στην Ελλάδα το 11μηνο του 2021, ανακοίνωσε η Gazprom

Ρεκόρ προμήθειας φυσικού αερίου στην Ελλάδα το 11μηνο του 2021, ανακοίνωσε η Gazprom
Gazprom - Ελλάδα εξέτασαν την κατάσταση και τις προοπτικές της συνεργασίας τους στον ενεργειακό τομέα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα

Ποσότητα ρεκόρ εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Ελλάδα δημοσιοποίησε η Gazprom μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom, Alexey Miller, και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Κώστα Σκρέκα σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη.
Η ρωσική εταιρία δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροροφία για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης η οποία θα ολοκληρωθεί και θα καταλήξει αύριο παρουσία του Πρωθυπουργού.
Αυτό που συμπεραίνεται σε πρώτη φάση είναι ότι στους 11 μήνες του έτους, η Gazprom αναφέρει ότι έχει τροφοδοτήσει με μεγαλύτερες ποσότητες από τα προηγούμενα χρόνια την ελληνική αγορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής.

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom, Alexey Miller, και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Κώστα Σκρέκα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη.
Τα μέρη εξέτασαν την κατάσταση και τις προοπτικές της συνεργασίας τους στον ενεργειακό τομέα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου.
Σημειώθηκε ότι η Gazprom εξήγαγε πάνω από 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ελλάδα τους 11 μήνες του 2021.
Πρόκειται για ένα ρεκόρ προμηθειών για περίοδο 11 μηνών, που είναι μεγαλύτερο από τον όγκο του φυσικού αερίου που παραδόθηκε στο σύνολο του έτος 2020.
Gazprom_Gr1.jpg
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης