Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταϊκούρας: Νέο πλέγμα μέτρων της κυβέρνησης από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους

Σταϊκούρας: Νέο πλέγμα μέτρων της κυβέρνησης από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το κόστος της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα είναι οξύτερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό
Ένα νέο πλέγμα παρεμβάσεων για την ανακούφιση νοικοκυριών κι επιχειρήσεων από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους και τις συνεπαγόμενες ανατιμήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Όπως παραδέχτηκε, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το κόστος της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα είναι οξύτερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ωστόσο σημείωσε ότι είναι παροδικό και το δεύτερο τρίμηνο του 2022 θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο να ξεπεράσει το 5%.

«Η ελληνική πολιτεία πρέπει να βρει τρόπους να ενισχύσει τη βοήθειά της προς τους πολίτες το επόμενο διάστημα. Προσπαθούμε να δούμε σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος τι επόμενες κινήσεις θα κάνουμε τον Δεκέμβριο και το 2022 για να καλύψουμε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους. Όταν οξύνεται η κατάσταση, πρέπει να αλλάζουμε τους στόχους και να βοηθάμε περισσότερο. Σχεδιάζουμε πλέγμα παρεμβάσεων για να βοηθήσουμε συνολικά και συνεκτικά νοικοκυριά κι επιχειρήσεις για τις δίδυμες κρίσεις (υγειονομική και ενεργειακή) που αντιμετωπίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης